Naujame klube - pigūs gėrimai be licencijos

Duris atvėręs naujas naktinis klubas "Shtab" patyrė fiasko: vakarėlio šurmulį su žvaigždėmis iš užsienio nutraukė netikėtai atvykę pareigūnai.

Likus savaitei iki naujojo klubo "Shtab" atidarymo socialiniuose tinkluose ir forumuose pasirodė pranešimų, sudominusių naktinį gyvenimą mėgstančius kauniečius. A.Jakšto gatvėje pasilinksminimo vietą įkūrę pramogų verslo atstovai socialiniame tinklalapyje "Facebook" skelbė: "Shtab" atidarymo proga bus taikomos nuolaidos alkoholiniams gėrimams.

"Kituose klubuose žmonės neįperka gėrimų, o pas mus bus kitaip", - aiškino "Shtab" įkūrusios kompanijos "Pure Culture" prodiuseris Mindaugas Jonaitis. Jo teigimu, kiekvieną savaitgalį bus taikomos nuolaidos skirtingiems alkoholiniams gėrimams, nes pasirinkta būtent tokia marketingo strategija.

Paklaustas, ar klubas jau spėjo įsigyti licenciją prekybai alkoholiu, likus dienai iki klubo atidarymo M.Jonaitis sutriko ir pareiškė, kad licencija yra nuomojama.

"Įstatymai numato licencijos nuomą iš kitų bendrovių, kurios jau seniai prekiauja alkoholiu. Mums bus išduota laikina licencija", - kalbėjo M.Jonaitis. Informavus jį, kad licencija išduodama ne įmonėms, bet pagal vietą, kurioje planuojama prekiauti alkoholiniais gėrimais, vyras pareiškė, kad klubo vadovai esą dar turi laiko gauti laikiną licenciją.

"Paraiškos dar nepateikėme, bet pateiksime, čia viskas per valandą bus išspręsta", - tikino M.Jonaitis.
Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vyriausioji specialistė Milda Ališauskienė stebėjosi klubo "Shtab" atstovų neveiklumu.

"Licenciją gauti nėra paprasta, reikia pristatyti daugybę dokumentų ir kartais visa procedūra užtrunka savaitę. Tai nėra kelių valandų darbas. Žinoma, būna, kad išduodame ir tą pačią dieną, bet tik visiškai tvarkingai dokumentus pateikusioms bendrovėms", - pasakojo M.Ališauskienė.

Paklausta, ar klubininkai gali gauti vienkartinį leidimą prekiauti alkoholiu vieną vakarą, specialistė pabrėžė, kad išduodant bet kokią licenciją – vienkartinę ar terminuotą – rengiamas įsakymas.

Be licencijos alkoholiniais gėrimais prekiaujantys asmenys baudžiami pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 164 straipsnį, kuriame numatyta, kad alkoholinių gėrimų, įskaitant alų, pardavimas prekybos ir viešojo maitinimo įmonėse be specialaus leidimo numato baudą nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. litų. Be to, konfiskuojami visi alkoholiniai gėrimai.

Kuo baigėsi naktinio klubo "Shtab" atidarymas ir ką klube konfiskavo pareigūnai, skaitykite pirmadienio "Kauno dienoje".


Šiame straipsnyje: naktinis klubasShtab

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių