Nauja kūrėja rankinių pasaulyje

Saulėtą pavasario vakarą į Užupyje esančią galeriją "Stopkė" rinkosi moteriškumą, individualumą ir eleganciją vertinančios moterys. Rankinių kolekciją čia pristatė Jelena Podkopajeva.

Dizainerė J.Podkopajeva dėmesio dar neišlepinta. Iš pradžių ji siūdavo jas savo artimiesiems, draugams, po to – draugų draugams ar kažkur apie ją girdėjusiems žmonėms. Galiausiai visi kartu ją įtikino – jei norinčių pirkti rankines tiek daug, o jai malonu jas kurti, reikia apie tai pagalvoti rimčiau.

"Man tiesiog reikėjo išdrįsti", – šypsojosi rankinių siuvimą didžiausiu savo pomėgiu vadinanti moteris pirmosios savo parodos atidaryme, kuriame jai sunkiai sekėsi nuslėpti jaudulį. Reikia su visais pasisveikinti, pabendrauti, aplinkui sukiojasi fotografai. "Man viskas labai neįprasta", – kukliai prisipažino dizainerė, suaugusiųjų mokymo centre dirbanti etikos mokytoja.

Ar rankinių kūrimas taps jos pagrindiniu užsiėmimu, kaip viskas klostysis toliau. J.Podkopajeva prognozuoti nedrįso. "Kaip viskas bus toliau, parodys šis renginys, žiūrėsime, kaip žmonės reaguos, ar man pavyks rasti savo vietą tarp kitų kūrėjų", – kalbėjo ji. Jos kurtų rankinių kainos kolkas palyginti nedidelės: už 100-300 litų įsigyti originalų vienetinį dizainerės kūrinį  kitur tikrai nebūtų paprasta.

Kurdama rankinę J.Podkopajeva visuomer atsižvelgia į tai, kokia moteris ją nešios: "Galvoju apie jos individualumą, pomėgius, skonį, požiūrį į pasaulį, įpročius, silpnybes, statusą, amžių. Niekada nekuriu to paties modelio, todėl moterys, kurios vertina unikalumą, renkasi mano rankines. Kūrybos procesas man yra savęs išraiška. Kurdama esu atvira ir nuoširdi. Mano kūryboje yra dalelė manęs, todėl aš tikiuosi, kad mano rankinės suteiks moterims tiek pat džiaugsmo kaip ir man".

Jei rankinės idėja dizainerės galvoje nesidėlioja, ji jos priverstinai ir nesiima. "Būna savaitę, mėnesį lauki, kol mintys susidėlios. Atsitinka, kad neturi galvoje koncepcijos. Man labai svarbus pats procesas. Dirbtuvėse turi gulėti išdėstyti audiniai, aš turiu juos matyti, su jais pabendrauti. Galima sakyti, kad tada pradeda gimti rankinukas", – šypsojosi ji.


Šiame straipsnyje: podkopajevarankinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių