NATO kroviniai duos papildomų pajamų

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis penktadienį su JAV kariuomenės Transportavimo vadavietės vadu generolu Duncanu J. McNabbu aptarė būsimą JAV kariuomenės krovinių gabenimą į Afganistaną per Klaipėdos valstybinį jūrų uostą.

„Sėkmingai pasibaigusios Lietuvos ir JAV derybos įrodo, jog Lietuvos transporto ir logistikos sektorius teikia aukštos kokybės paslaugas“, – sakė susisiekimo ministras.

E.Masiulis pažymėjo, kad JAV sprendimas gabenti savo krovinius per Lietuvą duos papildomų pajamų Klaipėdos uostui, „Lietuvos geležinkeliams“ ir kitoms šalies transporto įmonėms.

Didžiąją dalį transportavimo paslaugų mūsų šalis eksportuoja į Vakarų Europą, Baltarusiją, Rusiją, Ukrainą bei Kazachstaną. Su šiomis šalimis turime puikiai išplėtotą susisiekimą geležinkelių transportu,  Lietuvos autovežėjų parkas – vienas didžiausių Europoje, o operatoriai turi didelę patirtį dirbant su Rytų rinkomis bei geba teikti kokybiškas paslaugas.

„2010 m. pirmąjį pusmetį transporto paslaugų eksportas padidėjo net 20 proc., palyginti su tuo pačiu 2009 m. laikotarpiu. Tai įrodo, kad mūsų pastangos net ir ekonominio nuosmukio laikotarpiu duoda gerų rezultatų“, – sakė susisiekimo ministras.


Šiame straipsnyje: NATO kroviniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių