Naktinis klubas „Shtab“ galės prekiauti cigaretėmis, bet ne alkoholiu

Be reikalingų leidimų lapkritį pradėjusiam veikti naktiniam kubui "Shtab" savivaldybė leis prekiauti tabako gaminiais. Ar klubas gaus licenciją prekiauti alkoholiu, dar nežinia.

„Kol kas sprendžiame tik dėl prekybos tabako gaminiais. Sąmoningai nepristatau klausimo dėl leidimo prekiauti alkoholiu“, – pabrėžė savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Palevičienė. Ji kreipėsi į savivaldybės tarybos kolegiją, prašydama patarimo, kaip elgtis su jaus spėjusiu išgarsėti naktiniu klubu. A.Jakšto gatvėje įsikūrusio naktinio klubo „Shtab“ vadovai kreipėsi į savivaldybę prašydami išduoti leidimą klube prekiauti tabako gaminiais.

"Kauno diena" rašė, kad lapkričio 12 d. duris atvėrusį klubą patikrino Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) pareigūnai. Jie konfiskavo 26 butelius alkoholinių gėrimų – viskio, romo, degtinės, šampano, kurių vertė siekia 2 tūkst. litų. Alkoholiu prekiauta neturint tam leidimo. Kauno AVMI specialistai nustatė, kad taip galėjo būti pažeistos Alkoholio ir tabako kontrolės įstatymo nuostatos.

Pasak R.Palevičienės, savivaldybei buvo pateikti visi reikalingi dokumentai prekybos tabako gaminiais licencijai gauti, tačiau dieną prieš tai į savivaldybę raštu kreipėsi ir Kauno kunigų seminarijos rektorius monsinjoras Aurelijus Žukauskas. Jis išreiškė susirūpinimą dėl kaimynystėje pradėjusio veikti naktinio klubo, lankytojų keliamo triukšmo ir netvarkos. „Prašome neatnaujinti šiame pastate naktinio klubo veiklos“, – prašoma seminarijos vadovo ir Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus pasirašytame rašte.

R.Palevičienė atkreipė dėmesį ir į tai, kad kol kas nėra įsiteisėjusios VMI išvados dėl įstatymo nuostatų pažeidimo ir nuobaudų skyrimo klubui.

Miesto politikams kilo nemažai klausimų dėl naujo naktinio klubo veiklos. „Bandžiau užeiti į šitą klubą, tačiau ten nėra jokios iškabos, jokios informacijos, kada jis veikia, o metalinės durys – užrakintos“, – pastebėjo vicemeras Algimantas Kurlavičius.

„Iškaba atsiras, kai pradėsime legaliai dirbti, kai gausime visus reikalingus leidimus“, – paaiškino kolegijos posėdyje dalyvavęs klubo „Shtab“ prodiuseris Mindaugas Jonaitis. Toks jo pasakymas sukėlė dar didesnes politikų diskusijas dėl klubo legalios veiklos, nors M.Jonaitis ir teisinosi, kad klubo veikla yra legali.

Jis teisinosi negalėjęs nuvilti 800 žmonių, susirinkusių į klubo atidarymą, todėl vaišinęs juos alkoholiu ir prisiimantis dėl to kaltę. Kauno AVMI atstovai vaišinimą alkoholiu neturint licencijos taip pat traktavo kaip pažeidimą.

Tarybos nariams pasiteiravus, kaip bus sprendžiama triukšmo problema, dėl kurios kyla nepasitenkinimas, M.Jonaitis tikino, kad problemos nėra. „Skundų iš aplinkinių gyventojų nėra. Problema išspręsta, klube įrengta nauja moderni aparatūra“, – aiškino klubo prodiuseris.

Politikai, išklausę klubo atstovo ir Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėjos argumentų, nusprendė, kad nėra jokio pagrindo neišduoti leidimo prekiauti tabako gaminiais.

„Nuobauda iš mokesčių inspekcijos ateis gal po mėnesio, gal po dviejų, o gal ir po metų. Jeigu svarstome dėl leidimo prekiauti tabako gaminiais, tuo pačiu galėtume svarstyti klausimą ir licencijos alkoholiui“, – politikus pradėjo raginti M.Jonaitis.

Vis dėlto, R.Palevičienė nenusileido ir paaiškino, kad būtina sulaukti VMI išvadų. „Jeigu bus pritaikytos visos nuobaudos dėl Alkoholio ir tabako kontrolės įstatymo pažeidimų, ta įmonė gali visai negauti licencijos prekiauti alkoholiu“, – perspėjo Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja.

Miesto vadovai paragino šį klausimą svarstyti ne tik administracijoje, bet ir kolegijoje tik sulaukus atitinkamų instancijų išvadų.

„Matote, kad specialiai nekeliamas licenzijos alkoholiui klausimas. Jis specialiai vilkinamas“, – po posėdžio piktinosi M.Jonaitis.


Šiame straipsnyje: Shtab

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių