Naktį vandalai grafičiais išterliojo 14 troleibusų

Ankstyvą penktadienio rytą „Vilniaus troleibusų" darbuotojai I parke rado 14 grafičiais nuspalvintų troleibusų. Iš jų 4 troleibusų dešinieji šonai išterlioti nuo ratų iki pat ūsų.

Vandalai ruošėsi iš anksto

Manoma, kad vandalai į „Vilniaus troleibusų" I parko teritoriją įsibrovė 1-4val. nakties. Bendrovės generalinis direktorius Vidmantas Striška įsitikinęs, kad šiam įsibrovimui nenaudėliai ruošėsi iš anksto: atsinešė žirkles parką juosiančiai spygliuotai tvorai kirpti, skylę iškirpo toje vietoje, kurios nepasiekia teritoriją stebinčios vaizdo kameros.

„Sprendžiant iš vaizdo sakyčiau tai ne vieno žmogaus, o kokių 15 asmenų darbas. Juk vienam troleibusui mažiausiai dviejų žmonių reikia. Ir kopėčių reikia, nes pats troleibusas aukštas siekia 2,8 metro.  Arba vienas kitą ant pečių nešiojo.  Kai tik pastebėjome troleibusus, iškart buvo iškviesta policija. Šiandien taip pat liepiau sudaryti komisiją, kuri iki pirmadienio išsiaiškins įvyko aplinkybes: pavyzdžiui, kodėl sargas nenuėjo laiku, nors turi kameras ir per naktį sėdi. Teritorijoje naktį buvo apie 10-20 žmonių, kurie ruošė troleibusus kitos dienos darbui", - pasakojo V.Striška.

Nebe pirmas kartas

 Vandalų taikiniais, bendrovės duomenimis, tapo 14 atokiau lauke stovėjusių transporto priemonių. Policijos surašytame protokole minima 12 sugadintų  transporto priemonių. Iš jų 4 nuterlioti nuo apačios iki pat viršaus. Darbuotojai džiaugėsi, kad šįkart terlionės, pašvietus jas benzinu, bent nusivalo. Mat prieš mėnesį kitą po analogiško incidento grafiti dažus nuo 4-5 troleibusų teko gramdyti ir transporto priemones perdažyti. Po to karto teritorija vietoje paprastos aptverta spygliuota tvora.

„Prieš pora metų buvo įlindusių grupė vandalų iš pietinės parko pusės. Sargas pamatė juos ir išvaikė. Bet jie visi va tokie, vos pusiaują siekia. Tokius pakibinsi, tai paskui dar į kalėjimą pasodins. Jie gi nė 16 metų neturi. Šįkart gal paišė didesni", - pasakojo I-ojo parko direktorius Rimvydas Aleknavičius.

„Jų buvo daug, gal kokių 15 ir visi 2 metrų ūgio. Ką ten su jais prasidėsi, dar paskui pačiam klius", - porino ir vienas iš parke budinčių apsauginių.

Įrengs daugiau vaizdo kamerų

Tiesa, šįkart darbo taip pat buvo per akis. Troleibusai imti šveisti nuo pat 7 val. ryto ir baigti tik popiet. Nuostoliai kol kas nėra suskaičiuoti, tačiau spėjama, jog jie sieks tūkstančius litų. Bendrovės vadovybė džiaugėsi, kad dėl šio vandalizmo atvejo gyventojai nenukentėjo. Mat vietoje nuterliotų troleibusų į miestą išleisti kiti, buvę rezerve. 

Po pastarojo incidento „Vilniaus troleibusų" vadovybė ketina imtis papildomų saugumo priemonių: įrengti daugiau vaizdo stebėjimo kamerų, išgenėti dalį teritoriją juosiančių medžių. 


Šiame straipsnyje: grafitigrafitai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių