Naktį siautėjo neblaivus ginkluotas policininkas

Penktadienį naktį Vilniaus kelių policijoje ginkluotas neblaivus policijos pareigūnas sukėlė sąmyšį. Į Kelių policiją buvo kviečiamas pastiprinimas tramdyti šaudančio kolegos.

Apie 2 val. naktį Kelių policijos budėtojai išgirdo aidint šūvius. Per šaudynes dužo langai.

Į Kelių policiją buvo iš karto iškviestas pastiprinimas. Kieme buvo sulaikytas atostogaujantis Kelių policijos pareigūnas, pas jį rastas savigynai išduotas „Makarovo“ pistoletas.

Atostogaujantis Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo poskyrio Ginkluotes grupės vyriausiasis postinis Rolandas Mikelevičius buvo neblaivus, jam nustatytas vidutinis, 1,99 promilės girtumas.

Sulaikomas R. Mikelevičius nesipriešino ir geranoriškai atidavė pistoletą.

Kartu su 40-mečiu pareigūnu sulaikytas ir kartu buvęs jo brolis. Jam kažkas sumušė galvą.

Nepatvirtintais duomenimis, girtas pareigūnas kartu su broliu į policijos kiemą atvažiavo visureigiu. Spėjama, kad vyriškiai priešais policijos langus vartojo alkoholinius gėrimus.

R. Mikelevičius paaiškino, kad jį ir brolį šalia policijos kažkas užpuolė, todėl jis šaudė gindamasis. Užpuolimo versija tikrinama.

Šaudant išdužo policijos langai. Buvo spėjama, kad į langus pataikė kulkos. Iškviesti ekspertai šią versiją paneigė. Kaip išdužo langai, iki šiol neaišku. Panašu, kad bent į vieną langą pataikė kulka.

Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius nakties incidento nekomentavo. Tyrimą atlieką Vyriausiasis policijos komisariatas, sakė V. Černevičius. Anot V. Černevičiaus, sulaikytas pareigūnas nuobaudų neturėjo.

Pareigūnas buvo nuvežtas į Vilniaus 2-ą policijos komisariatą ir ten buvo laikomas iki penktadienio vidurdienio.

Pareigūno brolis išvežtas į ligoninę. Po apžiūros jis paleistas namo.

Dėl įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas. Policijos pareigūnas nušalintas nuo pareigų, jis po apklausos paleistas. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: policijašūviaikelių policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
kokie mentai lietuvoi net nesivercia lezuvis juos vadint policija aisku nevisi yra ir saziningu

isvada

isvada  portretas
negere ,nesaude ,nekaltas ,viskas zurnalistu ismislas

Pinokis

Pinokis portretas
Dar vienas panorejes pabuti ereliu. Geria tie vyrai, oi geria, todel, kad tokia ju aplinka.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių