Naktį į troleibusą ar autobusą – tik pro priekines duris

Viešuoju transportu važinėjantys kauniečiai pro priekines duris privalės įlipti tik važinėdami naktiniais maršrutais.

"Kol kas tokios tvarkos važinėjantiesiems dieną įvesti neketiname", – žadėjo savivaldybės Transporto ir eismo reguliavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis. Nuo liepos 15-osios Vilniuje keleiviai į troleibusus ir autobusus galės įlipti tik pro priekines duris. Klaipėdoje tokia tvarka galioja metus. Kaunas kol kas neseka šių miestų pavyzdžiu.

Anot G.Degučio, norint keleivius įlaipinti tik pro priekines duris, reikėtų kai ką pertvarkyti troleibusuose ir autobusuose, greta vairuotojų įrengti bilietų skaitytuvus, todėl eksperimentuoti neskubama. Ar rudenį tokia tvarka bus įvesta ir Kaune, G.Degutis negalėjo patvirtinti.

"Dabar atliekami skaičiavimai. Iki vasaros pabaigos tikrai nieko nekeisime", – patikslino Transporto ir eismo reguliavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas.

Savaitgaliais naktiniais maršrutais keleivius vežantys vairuotojai tampa ir kontrolieriais, todėl viešuoju transportu norintys važiuoti kauniečiai privalės įlipti tik pro priekines duris.
Vilniaus savivaldybė ir transporto parkų vadovai tikisi, kad naujoji keleivių įlaipinimo tvarka pajamas padidins 8 mln. litų. Nemažai vilniečių jau dabar nepatenkinti tokiu sprendimu.

Klaipėdos valdžia džiaugiasi, kad įvedus naują tvarką pernai važinėjančių be bilieto keleivių sumažėjo perpus. Teigiama, kad keleiviai įprato įlipti pro priekines duris ir dėl to nesiskundžia.


Šiame straipsnyje: viešasis transportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių