Nacionalistines eitynes norima rengti Vilniaus senamiestyje

Negavusi leidimo kovo 11-ąją rengti eitynes sostinės Gedimino prospekte, Lietuvos tautinio jaunimo sąjunga siekia jas organizuoti kitose Vilniaus senamiesčio gatvėse - Pilies ir Didžiojoje.

Pirmadienį organizatoriai įteikė Vilniaus miesto savivaldybei raštą, siūlantį suderinti Kovo 11 dienos eitynių maršrutą nuo Katedros aikštės iki Aušros vartų.

„Pilies gatve, paskui - Didžiąja gatve, iki pat Aušros vartų“, - BNS antradienį sakė Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas Julius Panka.

Anot jo, prašoma leisti sostinės centre žygiuoti 5 tūkst. žmonių.

„Skaičius nesikeičia - mes prašėme 5 tūkstančių Gedimino prospekte, prašome ir dabar 5 tūkstančiams“, - teigė J.Panka.

Vilniaus savivaldybė teigia, kad sprendimas dėl leidimo bus priimtas ne anksčiau kaip penktadienį, kai rinksis speciali komisija, kuri nagrinėja visus prašymus eitynėms, piketams.

Lietuvos tautinio jaunimo sąjunga šias eitynes norėjo rengti Gedimino prospekte, bet Vilniaus valdžia atsisakė išduoti leidimą ir pasiūlė renginiui Upės gatvę, esančią toliau nuo senamiesčio. Savivaldybė teigė Gedimino prospekte tą dieną jau numačiusi kitus renginius.

Sąjungai toks sprendimas netiko, ji apskundė jį teismui. Tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį atmetė skundą motyvuodamas, jog per valstybės šventes pirmumo teisė pasirinkti renginio laiką suteikima valstybės institucijoms.

Šis teismo sprendimas per 14 dienų jis gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Nacionalistinės eitynės Kovo 11-ąją Vilniuje vyksta kasmet. Pernai jose dalyvavo apie 900 žmonių.

Nešina trispalvėmis, minia Gedimino prospekte skandavo Lietuvos vardą, dainavo patriotines tautines dainas, bet sulaukė kritikos dėl tokių šūkių kaip „Lietuva lietuviams“ ir skustagalvių dalyvavimo eisenoje.

Lietuva kovo 11-ąją švenčia Nepriklausomybės atkūrimo dieną, pažymint 1990 metais pasirašytą Nepriklausomybės Atstatymo Aktą, kuris sugrąžino nepriklausomybę po 50 metų trukusios sovietų okupacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas

Artas portretas
Keisti dalykai dedasi Lietuvoj, kad išreikšt meilę Tėvynei ir su trispalve pagerbt nepriklausomybės atstatymo dieną- turi keliais eit ir pas tešlagalvius valdininkus prašyti leidimo....O jie pilvus išvertę ir nė per plauką neprisidėję prie tos nepriklausomybęs atstatymo, spręs kur ir kaip leisti. Apsurdas!!! Negi taip Briuselio eurai aptemdė protus..........o gal hamasiekai jiems svarbiau nei patriotiškai nusiteikę Lietuvos žmonęs? Keikėm rusus,kad norėjo nutautint Lietuvą o ką,dabar kitaip?Pamažu padlyzų rankomis esam tipo europinami ir priversti šokti pagal kitų valstybių dūdeles.Oi neduokdiev žydai užsigaus,oi Lenkijai nepatiks,oi Rusynas įsižeis.....oi ,oi...kad tik lyst į užpakalį.Lietuvos piliečiai turi turėti igimtą teisę ŠVESTI SAVO VALSTYBINES ŠVENTES NEATSIKLAUSUS IR NEMALDAUDAMI !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių