Nacionalinio dramos teatro vadovas A.Večerskis supainiojo interesus

Lietuvos nacionalinio dramos teatro generalinis direktorius Adolfas Večerskis supainiojo viešus ir privačius interesus įdarbindamas teatre savo žmoną Valeriją Večerskienę ir dukterį Jutą Večerskytę, paskelbė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Trečiadienį posėdžiavę etikos sargai nutarė, kad A.Večerskis, spręsdamas klausimus, susijusius su jo sutuoktinės bei dukters darbu teatre, iki pernai lapkričio 6-osios netinkamai vykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Nuo 2009 metų lapkričio 6 dienos teatro vadovas jo artimų asmenų tarnybos klausimus įsakymu pavedė spręsti teatro generalinio direktoriaus pavaduotojui.

VTEK skelbia rekomendavusi A.Večerskiui nusišalinti nuo visų sprendimų, susijusių su jo sutuoktinės bei dukters darbo Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, rengimo, svarstymo ir priėmimo procedūrų.

Tuo metu Kultūros ministerijai rekomenduota parengti pavaldžių įstaigų vadovams teikti rašytines priemones dėl praktinio Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų įgyvendinimo.

V.Večerskienė Žiūrovų aptarnavimo ir reklamos skyriuje dirba teatro kultūrinių renginių koordinatore, o J.Večerskytė yra teatro juristė.


Šiame straipsnyje: Večerskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių