Nacionalinio dramos teatro kavinė – be šeimininkų

Rugpjūčio paskutinėmis dienomis naują sezoną pradėjusio Nacionalinio dramos teatro vadovai visą dėmesį sutelkė į teatro repertuarą, jo turinį – buitiniai klausimai atidėti ateičiai.

Todėl teatro kavinė vis dar neturi šeimininko. Tiesa, į spektaklius susirinkusiems žiūrovams netenka sotintis vien dvasiniu penu.

Ketvirtadienį sausakimšai salę užpildžiusius režisieriaus Eimunto Nekrošiaus gerbėjus per spektaklio „Hamletas“ pertraukas vaišintis kava, pyragaičiais ir dviejų kąsnių sumuštiniais kvietė bendrovė „Taurakalnis“.

Į kasos aparatų stalčių paskubomis įdėti puodeliai monetoms atskirti, iš anksto supjaustyti ir maistine plėvele uždengti torto gabalėliai išdavė, kad maisto ruošimu pobūviams ir furšetams užsiimanti įmonė „Taurakalnis“ teatro kavinėje dar nesijaučia kaip namuose.

„Teisingai pastebėjote. Konkursas teatro kavinės nuomai dar nepaskelbtas: kaip tik dabar rengiame dokumentus, sąlygas. Su „Taurakalniu“ sudaryta trumpalaikės nuomos sutartis“, – pasakojo teatro direktorius Martynas Budraitis. Jis patikino, kad iki Naujųjų metų maitinimo paslaugų tiekėjas tikrai bus išrinktas.

Sutartis su ankstesniais teatro valdomų patalpų nuomininkas nutraukta po Kultūros ministerijos audito. Jį atlikus nustatyta, kad sutarties su bendrove, nuomojusia teatro patalpas kavinės veiklai, atnaujinimo 2010 m. rugpjūtį atveju neužtikrinta, kad bendra nuomos trukmė nebūtų ilgesnė kaip 10 metų, neorganizuotas viešas patalpų nuomos konkursas.

Be to, sutartyje su bendrove įvardytas patalpų plotas 105,81 kv. m mažesnis, nei buvo naudojamasi faktiškai. Tokiu būdu buvo sudarytos sąlygos nemokamai naudotis dalimi patalpų, dėl ko teatrui, skaičiuojant nuo 2006 m., padaryta žala siekė apie 111 tūkst. litų.

Buvusį teatro direktorių Adolfą Večerskį pakeitęs M.Budraitis nenori kartoti pirmtako klaidų, todėl viešo konkurso sąlygas kavinės nuomai ruošia be skubos.

Ketvirtadienį beveik 4 valandas „Hamletą“ žiūrėjusi publika, ypač dailiosios lyties atstovės, atkreipė dėmesį, kad teatro administracijai vertėtų pagalvoti ir apie tualetus. Per spektaklių pertraukas eilė prie moterų tualeto driekėsi net iki teatro hole įrengto fontanėlio.

M.Budraitis pažadėjo atkreipti dėmesį į šią problemą, tačiau pažadų nežarstė: „Tualetų problemą spręsti sudėtinga – jų yra tiek, kiek yra, ir nepadauginsi.“


Šiame straipsnyje: dramos teatrasBudraitiskavinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Del tualetu - tikra tiesa. Ypac tai aktualu, kai spektaklis tesiasi tris ar penkias valandas. Tai nesusije su spektakliu kokybe, bet, kaip sakoma, teatras prasideda nuo rubines....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių