N. Venckienės rėmėjai registruojasi viename bute Vilniuje?

Praėjusių metų lapkričio mėnesį Vilniaus miesto tarybos sprendimu savivaldybės butas Gedimino pr. 24-40 buvo paverstas savotišku vaiduoklių būstu. Šiame bute formaliai gyvena tūkstančiai, bet realiai – nė vieno gyventojo. Jis skirtas norintiems (ar aplinkybių priverstiems) deklaruoti gyvenamąją vietą Vilniuje, rašo „Lietuvos rytas“.

Sostinės savivaldybė tokiu būdu nori pasiekti, kad Vilniuje liktų kuo didesnė gyventojų pajamų mokesčio dalis.

Tačiau fiktyvių vilniečių būstinė gali atverti kelią Seimo rinkimų manipuliacijoms. Pastaruoju metu šiame bute gerokai pagausėjo „gyventojų”: birželį jų buvo 1500, o dabar – jau daugiau kaip 2 tūkstančiai. Vien per pastarąjį mėnesį Vilniuje gyvenamąją vietą deklaravo per 300 žmonių iš kitų miestų.

Kilo įtarimų, kad į sostinę plaukia N.Venckienės šalininkai, kurie, deklaravę gyvenamąją vietą Gedimino prospekte, patenka į Naujamiesčio rinkimų apygardą ir čia gali balsuoti už „Drąsos kelio” kandidatę.

I.Degutienė ir kitas kandidatas Naujamiesčio apygardoje Arminas Lydeka kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydami sustabdyti registraciją „vaiduoklių būstinėje”, nes ji gali iškreipti situaciją per rinkimus.

„Seimo pirmininkė įsitikinusi, kad fiktyvi registracija, rinkėjų, kurie jos galimai gerai nepažįsta, antplūdis yra ydingas reiškinys. Jis atveria kelią manipuliacijoms rinkimų metu.
Bet VRK atsakė, jog toks yra savivaldybės sprendimas, ir rinkimų komisija negali jam padaryti įtakos”, – aiškino Seimo pirmininkės padėjėjas Juozas Ruzgys.

„Fiktyvi gyvenamosios vietos deklaracija yra nesąmonė, nes pridaro nemažai sumaišties, ypač rinkimų metu. Bute Gedimino prospekte gyventojų nuolat daugėja, taigi logiškai galima manyti, kad jie ir balsuos Naujamiesčio apygardoje. Jeigu tokių bus kelios dešimtys ar šimtai, nieko tokio. Bet jeigu atsiras nenumatyti keli tūkstančiai, iškils keblumų. Pavyzdžiui, kur rasti daugiau žmonių balsams skaičiuoti, kas jiems mokės? Juk rinkimų biudžetas jau apibrėžtas. Be to, tikėtina, kad to mistinio buto gyventojai bus vienos kandidatės rinkėjai, tai gali iškreipti rezultatus", - sakė Alfonsas Vaškevičiu, Vilniaus Naujamiesčio rinkimų apygardos komisijos pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CHI CHI

CHI CHI portretas
drysciau abejoti kad tai Venskienes rinkejai o gal jos oponentes, kuri televizijos pagalba labai jau demonstruoja viesai ,savo isgasti busimam pralaimejimui

ausra

ausra portretas
jei taip ir yra,tai yrodimas,kad VENCKIENE turi palaikyma is visos lietuvos.ir registruojasi lietuvos pilieciai,kurie turi teise i balsavima. degutienes kinkos predejo drebeti, NERINGA JUM SEKMES!

RK

RK portretas
Na ir tegu registruoja, ar tai beda. Savivaltybe tp registruoja ir niekas nemato. Sekmes.
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių