M.Valančiaus gatvelė skelbs Kalėdas

Sekmadienį, pirmąją Advento dieną,  M.Valančiaus gatvelės bendruomenė kviečia stebuklu pasidalyti visus. 17 valandą gatvelėje bus uždegtas kalėdinis apšvietimas.

Didžioji dalis tam reikalingų lėšų buvo surinkta spalio mėnesį vykusioje labdaringoje akcijoje „Auksinė M. Valančiaus gatvelė". Už pinigus, kuriuos paaukojo į šią akciją atėję žmonės bei gatvelėje įsikūrę verslininkai, buvo įsigytas profesionalus apšvietimas, kurį bendrovė „Remuva" specialiai sukūrė ir pritaikė šiai gatvelei.

Kaune (o galbūt ir Lietuvoje) tai yra pirmas toks atvejis, kai gatvės bendruomenė bendromis jėgomis su miestiečiais nuperka visai gatvei skirtą kalėdinį apšvietimą.

Vitrinas bei namų fasadus šventiškai papuoš ir visos čia įsikūrusios galerijos, salonai, kavinės, kurių šioje nedidukėje gatvelėje, neretai tituluojamoje Kauno Monmartru, yra daugiau nei 20.

Šios akcijos iniciatoriai ir organizatoriai džiaugiasi, kad ją palaikė tiek miesto meras A. Kupčinskas, tiek eiliniai kauniečiai.

Tai gatvelės bendruomenės padėka visiems, kurie prisidėjo, parėmė, tai dovana savajam miestui ir paskatinimas kitiems, kvietimas ir kitų gatvių bendruomenėms puoštis, dalytis geromis idėjomis, kurti šventę drauge.

Po kalėdinių šviesų įžiebimo M. Valančiaus gatvelėje bus galima neskubėti namo - galerijos, salonai ir kavinės bus atviros iki 19 val.

Kalėdinis apšvietimas džiugins praeivių akį iki pat Trijų Karalių.


Šiame straipsnyje: kalėdos 2008

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių