Muzikos klubas „Tamsta“ kviečia į koncertus

Sausio mėnesį klubas „Tamsta“ kviečia:

Sausio 12 diena (trečiadienis)

“BON JEANS”  pristato: “BON JOVI” ir “DEF LEPPARD” projektai

Viso Pasaulio stadionuose mintinai dainuojami hitai ir naujai atrasti, kitų BonJovi projektų pamiršti, skambiausi kūriniai daugiau nei valandos trukmės uždegančiame, Amerika dvelkiančiame muzikiniame šou, atliekamam vienų žinomiausių Kauno muzikantų. Tai eiles prestižinių muzikinių apdovanojimų pelnę ex grupių Vitražas ir Angelas įkūrėjai Ramūnas Grybauskas (boso gitara, vokalas) ir Dalius Mintaučkis (klavišiniai, pritariantis vokalas), bei jaunosios kartos roko gitaristas, amerikiečių gitarų „Hamer“ lietuviškas reklaminis veidas Mr.Jumbo (Giedrius Balčiūnas) , 2007 spėjęs nukauti geriausio Lietuvos gitaristo titulą ir apšilti kojas pas lietuviško hardroko legendas S.B.S, bei LNK projekte „Muzikos akademija“, sėkmingai įsikūnyjęs į Ritchie Sambora.

Robertui Dusevičiui dirbusiam su begale Lietuvos įvairiausio plauko atlikėjų (Richie Mack Band, Age, Tina Turner project, 16Hz, Tigro metai, Sindrome of Chaos ir t.t.) patikėta sunkioji artilerija ir manieringas BonJovi būgnininko Tico Torres būgnų alsavimas. Visa tai ir dar daugiau pamatysite ir išgirsite 2009 gegužės mėnesį „Baikerių naktyse“ debiutavusiame, koncertavusiame kaimyninėje Lenkijoje, laukiamame ir geidžiamame nuo sostinės Vilniaus iki Lietuvos pajūrio, Amerikietiško roko biblijos kūrėjų BonJovi tribute projekte iš Kauno - BON JEANS!

Stilius: rock

Bilieto kaina: 15lt/ su LSP 10lt

Sausio 13 diena (penktadienis)

“KEYMONO” (Ex Brassbastardz)

KeyMono (ex BrassBastardz) sveikina Naujus Metus ir visus su Naujais Drakono metais.
Šiuo metu grupė intensyviai dirba prie naujojo savo albumo, kuris pasirodys 2012. Tad laukite staigmenų iš KeyMono ir naujų Drakono metų

Stilius: nu soul / nu jazz / eclectic electropop

Bilieto kaina: 20lt

Sausio 14 diena (šeštadienis)

“mmpsuf” (Eglė Sirvydytė / Aivaras Ruzgas) ir “Kamanių šilelis”

Naują Eglės Sirvydytės skambesį galima atpažinti iš kelių paskutinių projektų: Dykumų ir mmpsuf, bet daugelis ją tikriausiai pažįsta iš gerokai senesnių laikų, kuomet Eglė muzikavo akustiškai. Vasaros sutiktuvių proga į „Tamstą“ Eglė grįžta su savita koncerto koncepcija - projektu, kuriame gali skambėti viskas: nuo akustinio minimalistinio ambiento iki noizo. Juk viskas yra muzika.

Pirmojoje koncerto dalyje skambės duteas Kamanių šilelis, o antrojoje - elektroninės muzikos projektas mmpsuf (Eglės Sirvydytės Aivaro Ruzgo duetas)(www.mmpsuf.lt)

Kamanių šilelis: „Kamanių šilelis” išsiskiria originalia stilistika. Muzikantai groja pjūklais, plaktukais…viskuo kuo tik galima išgauti skambesį. Šioje grupėje niekas nėra pasiskirstę vaidmenų, kiekvienas narys užima savo sbarbią vietą.

Stilius: acoustic/ electronic

Bilieto kaina: 15lt/ su LSP 10lt

Sausio 18 diena (trečiadienis)

“The Independent”

Vaikinų grupė, kurią suvienijo bulvės, „White Stripes” ir rokas.
Trys širvintiškiai savo trumpu, bet ugningu pasirodymu Kaune užbūrė publiką ir išplėšė pergalę „Red Bull Tourbus” konkurse prieš vyresnius ir labiau patyrusius kolegas. Jų uždegantis rokas šokti pakėlė net ir labaiusiai po darbo dienos pavargusius kauniečius.

Stilius: rock

Bilieto kaina: 10lt

Sausio 19 diena (ketvirtadienis)

„Muzikiniai Monologai“ (Neda Malūnavičiūtė ir Olegas Ditkovskis)

Neda Malūnavičiūtė( vokalas, fleita) ir Olegas Ditkovskis (vokalas, gitara)
... ..„ Dviejų žmonių muzikiniai monologai apie amžinas vertybes - gyvenimą, meilę ir net...mirtį ! “

Du žmonės, du likimai, du požiūriai, du balsai. Dviejų žmonių, vyro ir moters, išgyvenimai, patirtys ir mintys apie amžinas vertybes – gyvenimą, meilę ir net... mirtį! Skirtingos istorijos dainų tekstuose, apipintos graudžiais gitaros akordais ir švelniais fleitos garsais.

Prie akoriaus Olego Ditkovskio, turinčio savitą požiūrį į autorinę dainą, puikiai dera moteriškas Nedos vokalas ir skaidrios, virtuoziškos fleitos, bei vokalo improvizacijos.
Prasmingi tekstai, nebanali muzika, džiazo elementai ir stipri vidinė energija – visa tai galima pamatyti dueto pasirodymuose. Programoje skamba naujos ir senos, laiko patikrintos dainos, kurios kiekvieną kartą atliekamos vis kitaip... Koncertas skirtas visiems išsiilgusiems nuoširdžios, prasiskverbiančios iki širdies gelmių muzikos.

Stilius: dainuojamoji poezija
Bilieto kaina: 15Lt

Sausio 20 diena (penktadienis)

“80's Live su Baiba Skurstene”

Projektas „80s Live“ su įspūdingo balso savininke, gerai Lietuvos gyvos muzikos scenoje žinoma dainininke Baiba Skurstene, pristato geriausius devintojo dešimtmečio šokių muzikos hitus gyvai. Praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio šokių muzikai skirtoje programoje atliekami didžiausi 1979 – 1987 metų kūriniai, tarp kurių Madonnos, Kylie Minogue, Michael Jackson, Donna Summer, Laura Branighan, Gloria Estefan ir kt. hitai. Į „80s Live“ susibūrė rinktinių muzikantų komanda su Baiba priešakyje. Klavišiniais disko garsus skleidžia Vytas Bikus, gitara – Vytas Rasimavičius, bosine gitara ritmą palaiko Dariush Loznikoff, būgnais – Jonas Narbutas. Visa ši komanda sujungia devintojo dešimtmečio garsus į vieną įspūdingą reginį, kuriuo nori pasidalinti su Jumis.

Stilius: 80's party
Bilieto kaina: 15lt

Sausio 21 diena (šeštadienis)

“GeraiGerai & Miss Sheep”

„Jei muzika tyliai gyvena jumyse – nežadinkite jos paskubomis. Kai ateis laikas, ji pati pabus, garsiai pasibels pranešdama apie savo būtį ir išsikleis spalvingiausiomis gamomis“, – taip sako beveik dvejus metus kartu kuriantis elektroninės muzikos duetas „Gerai Gerai & Miss Sheep“.

Atrodo, jaunai, tačiau, kritikų nuomone, didžiule perspektyva kvėpuojančiai muzikinei porai kūrybinis kelias klostėsi natūraliai, niekur neskubant.

Kaip patys sako, netyčia 2008-aisiais susitikę Žmogus Orkestras ir Panelė Avis šiandien skaičiuoja apie pusšimtį koncertų (iš kurių bene svarbiausi – MOBY ir „Morcheeba“ veido Skye apšildymas), keletas festivalių, krūva smagių susitikimų su žurnalistais ar galybė profesionalių muzikantų pagyrų, šešetas radijo singlų (dueto kūrinius groja didžiosios „Opus3“, ZIP FM, M-1, „Power Hit Radio“ ir regioninės radijo stotys), keletas nominacijų naujokų apdovanojimuose. Bet svarbiausia – praėjusią žiemą dueto iš Vilniaus fonoteką papildė jųdviejų debiutinis albumas „Own religion“.
Ne paslaptis, kad pirmus kartus ant scenos atidžiai skaičiavę „Gerai Gerai ir Miss Sheep“ popelektronikos gerbėjų širdis užkariavo ritmingais, tačiau kartu švelniu liūdesiu persmelktais kūriniais.

Dabar, kaip patys sako, „Gerai Gerai & Miss Sheep“ natūraliai subrendo griežtesniam skambesiui, vis dažniau verčiančiam klausytojus ne tik melancholiškai nuklysti į paslaptingus užkaborius, bet ir energingai pakelti rankas į dangų, o kojas miklinti gyvoje diskotekoje.

„Avis nemoka būti melancholiška. Ji – uraganas, vadinasi, jai reikia leisti ant scenos linksmintis“, – sako Gerai Gerai, šiandien į rankas imantis daug įvairesnių instrumentų, negu drįsdavo prieš porą metų.

Instrumentinis dueto bagažas ilgainiui sparčiai augo ir muzikinį skambesį turtino energingais elektroniniais sąskambiais.

Natūraliai atėjo ir didesnės komandos poreikis. Šiandien kartu su duetu ant scenos lipa ilgus metus su grupe „Inculto“ grojęs būgnininkas Sergej Makidon ir roko gerbėjams geriau pažįstamas bosininkas Anatolij Len.

Netikėtai prie komandos prisijungė ir trimatėmis vizualizacijomis gyvų pasirodymų metu rūpinasi nuolat užsienyje naujoves medžiojantis Nulis Vaizdo, kasdien šaukiamas Aliaus Petraškos vardu.

Pradinis pilnai elektroninis dueto skambesys krypo į didžiųjų vardų – „Empire of the Sun“, „The Knife“, Fever Ray – pusę, tačiau gyvų būgnų ir bosinės gitaros įtraukimas į sudėtį signalizavo, kad keturių narių komanda yra pasiryžusi žengti ir į tokių kultinių kolektyvų, kaip „Moloko“, teritoriją. Ryškios, kartais efektuotos sintezatoriaus skleidžiamos bangos, paširdžius kutenančios boso linijos, energingi būgnų ritmai ir nuoširdus, bet nepamainomai aktyvus vokalistės balsas – visa tai vienu sakiniu bando apibūdinti Gerai Gerai ir Miss Sheep muzikinį stilių.

Nuo melodingos elektroninės pop muzikos iki gilesnių minimalistinių kompozicijų, nuo šokiams idealiai tinkančių kūrinių iki svajingų mergaitiškų melodijų. Taip jaunas duetas bando save sutalpinti į žanrų rėmus. Tačiau niekada neatsisako ant scenos iškrėsti chuliganizmo ir prajuokinti savo publiką techno pokštais ar sugroti savo mėgstamų atlikėjų kūrinius, seniai tapusius pasauliniais hitais.

Šiandien „Gerai Gerai ir Miss Sheep“ džiūgauja, kad per dvejus metus sukauptos patirtys jiedviem leidžia judėti į priekį. Esamiems ir būsimiems klausytojams dovanoti ne tik kojas ir rankas kilnojančių melodijų, bet ir kokybišką, naują, nuoširdų šou kur kas didesnėse, negu jiems buvo įprasta iki šiol, erdvėse. Ar „Gerai Gerai ir Miss Sheep“ galėjo tuo patikėti prieš 2 metus? Turbūt ne. Tačiau, kaip patys sako, muzikos nereikia žadinti. Kai ateina laikas, ji pati sudrebina pasaulį. Ir nesvarbu, kokio dydžio jis būtų.

Stilius: electronica/ pop

Bilieto kaina: 15lt

Sausio 25 diena

“Blues Makers” pristato „Tribute to Eric Clapton“

Eric Patrick Clapton (g. 1945 m. kovo 30 d.) – britų roko gitaristas, kompozitorius, vokalistas, dainų rašytojas, Grammy laimėtojas, gavęs Britanijos imperatoriškąjį ordiną.
Jis kritikų ir gerbėjų vadinamas vienu visų laikų g...eriausių gitaristų. Prestižinis muzikos leidinys Rolling Stone jam skyrė ketvirtąją vietą visų laikų geriausio gitaristo nominacijoje [1], tris kartus vienas arba su skirtingomis grupėmis buvo įamžintas Rokenrolo šlovės muziejuje. Eric Clapton laikomas vienu įtakingiausių roko eros muzikantų. Prieš pradėdamas solo karjerą, jis grojo grupėse Yardbirds, Cream, Blind Faith ir Derek and the Dominos.

Nors atlikėjo per savo karjera grojo labai įvairaus stiliaus muziką, jis dažniausiai apibūdinamas kaip bliuzo atstovas. Eric Clapton yra laikomas tokių muzikos stilių kaip bliuzrokas ir psichodelinis rokas novatoriumi.

Projektą pristasto grupė „Blues Makers“ kuri jau 20 metų dalyvauja Lietuvos ir Europos muzikiniame gyvenime. Išleido penkis muzikinius albumus, iš jų du lietuvių kalba. Grupė dalyvavo daugybėje muzikinių festivalių, bedradarbiavo su daug talentingų, pirmo ryškumo atlikėjų. Prie didelio ir ir įvairaus repertuaro (100 geriausių hitų nuo Rock&Blues, Rock’n’Roll iki Jazz ) tęsdami ir puoselėdami geros muzikos tradicijas kovo 5 d. dieną klube „Brodvėjus“ pristatys „Eric Clapton projektą“.
Nariai:

Virgilijus Jutas – vokalas, gitara, lūpinė armonikėlė;

Andrej Polevikov - klavišiniai;

Gediminas Alekna – bosinė gitara;

Bernardas Tomaševič – mušamieji.

Stilius: rock/ blues
Bilieto kaina: 15Lt/ su LSP 10Lt

Sausio 26 diena (ketvirtadienis)

“Domantas Razauskas ir grupė”

D. Razausko stiliaus negalima apibrėžti – tai muzikinių žanrų gausa nuo reggae, bliuzo, džiazo, liaudies muzikos ir net noise stiliaus kūrinių. Autoriniai tekstai, vidinė energija ir profesionalus grojimas gitara D. Razauskui leido įsitvirtinti tarp garsiausių dainuojamosios poezijos atlikėjų. D. Razauskas yra parašęs virš 100 kūrinių, kuriuos kiekvieną kartą atlieka kitaip.

Stilius: dainuojamoji poezija

Bilieto kaina: 20lt

Sausio 27 diena (penktadienis)

“Amy Winehouse Tribute”

„Amy Winehouse Tribute“ - projektas nustębinęs mus pačius. Grupės sąstatą sudaro vokalas - Aistė, gitara - Paulius, bosinė gitara - Donatas,  būgnai - Adas, pučiamieji - Simonas, pianinas - Gediminas. Tačiau nuolat su šiuo projektu dirba bene dešimt žmonių. Gyvas garsas vienyja džiazo, soul'o, ska ir net regio garsus. Tai lyg maža teatro ir muzikos labaratorija arba - „kažkas naujo“. Ką tik debiutavęs projektas publikos buvo įvertintas labai teigiamai, palydėtas šūksniais, plojimais ir prašymais pakartoti, kad ir kaip pompastiškai tai beskambėtų. Taigi, Amy Winehouse tribute - back to black or come back Amy.„ “Klipas.

Dar viena kita istorija... Klipas buvo panaudotas kaip „promo“ įrankis. Hiperbolizuotas, ryškus, drąsus, kampuotas, kai kam liūdnas, kai kam žavingas. Mestas lyg mąsalas, šis klipas abėjingų nepalieka, žmonės tiesiog savo noru kimba. O viena iš marketingo taisyklių - „Nėra blogos reklamos“. Ir dar daugybę kitų paslapčių sutalpinta šiame vaizde. Bet štai tokiu būdu pradedame MES".

Stilius: soul / pop / jazz

Bilieto kaina: 20lt

Sausio 28 diena (šeštadienis)

“The Ball & Chain”

Erica Jennings / Jurgis Didžiulis

„The Ball & Chain" - Erica Jennings and Jurgis Didžiulis.
„Vedę, su dviem vaikais ir šunimi. Šios aplinkybės leidžia mums vienas kitą meiliai vadinti „The Ball & Chain”. Metalinis rutulys su besivelkančia grandine dar visai neseniai buvo kalinių atributas – ne visada patogus, tačiau neatsiejamas.

„Su amžiumi ateina tam tikra sodri branda. Laikas pažymi visus žmones ir visus santykius. Po kelių vedybinių metų drugeliai pilve aprimsta ir širdis nebesustoja išvydus mylimąjį. Narkotiniai įsimylėjimo simptomai pranyksta ir tada lieki su visiškai kitokiu jausmu. Jei tau pasisekė, atsidursi laimingai pririštas prie būties, nuo kurios taip paprastai nenuklysi”, - pasakoja Jurgis Didžiulis.

Paklausti, kaip įvardintų savo kuriamą muziką, jie tik tarpusavyje susižvalgo, - „Kai pradėjome kurti dainas kartu, supratome, kad ir mūsų muzika toli nenuklydo. Tai, ką kuriame, vadiname miegamojo muzika.

Mūsų kūryboje yra daugybė meilės dainų, tačiau tokios meilės, kai jau drugeliai pilve nebeplazdena ir vienas kitą vis sunkiau kažkuo nustebinti. Mūsų dainų tekstai atviri, kartais netgi ciniški - ir tik su vos juntama švelnumo, gelbstinčio nuo santykių korozijos, užuomina. Atitinkamai ir muzika yra intymi, remiasi buitiškos aplinkos garsais - kavos aparato šnypštimu, durų varstymu, šaukštelio skimbčiojimu - jais siekėme akustiškai akcentuoti kasdienio intymumo jausmą. Muzika iš miegamojo, miegamajam”, - toliau mąsliai žvelgdamas į lubas tęsia Jurgis.

„Nesame „šeimyninis duetas”. Mes - du savarankiški kūrėjai, kuriems atėjo metas įgyvendinti bendras idėjas.  Visas albumo kūrimo procesas buvo labai organiškas – tiesiog taip reikėjo. Dabar norime tuo pasidalinti – „Ball & Chain” koncerte išgirsite, kuo mes gyvename. Labai daug dėmesio skiriame estetinei pasirodymo pusei", - priduria Erica Jennings.

Stilius: bedroom music

Bilieto kaina: 20-30lt. Išankstinius bilietus platina Tiketa

www.ballandchain.lt

MUZIKOS KLUBAS TAMSTA

Subačiaus g. 11a, Vilnius

www.tamstaclub.lt

Klubo Darbo laikas:

Trečiadienis 19.00 – 01.00

Ketvirtadienis 19.00 – 01.00

Penktadienis 19.00 – 03.00

Šeštadienis 19.00 – 02.00

Staliukų rezervacija:

I-V 10.00 – 19.00val Tel.: (8-5)2124498, 861156496 arba e-mailu: club@tamsta.com

III-VI nuo 17val. Tel.: 869836121

Staliukų rezervacija laikoma:

trečiadienį, ketvirtadienį iki 20.00val

penktadienį, šeštadienį iki 20:30val

Koncertų pradžia:

III- IV  21.00val.

V- VI  21.30val.

Penktadieniais muzikos klube „Tamsta“ nemokami bisai ir šokiai už šypseną!
Nuo pusės dvylikos nakties, vidurnakčio pramogų mylėtojai, galės į vakarėlius patekti nemokamai. Kadangi tokiu metu atlikėjai dažniausiai dar nebaigia savo muzikinės programos, atėjusieji galės išgirsti ne tik paskutines vakaro dainas, bet ir bisus!
Po koncert
ų gros DJ!!!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių