Muzikos ir kūrybinių industrijų fiesta Užupyje

Jau antrą ketvirtadienį iš eilės Užupio Tymo turgelyje progresyvaus jaunimo muzikos grupės kvies jaunimą keisti savo įpročius. Tęstinio renginio „Keisk įpročius“ šaukliai siekia pažadinti žmonėse atsakomybę prieš save, visuomenę ir žaliąją mūsų planetą.  

Muzika – visiems suprantama kalba. Jaunimui artima muzika padeda suburti daug šaunių žmonių ir pasakyti jiems, kad niekada nevėlu keisti savo įpročius.

Rytoj (spalio 16 d.) pagrindiniais renginio „Keisk įpročius“ šaukliais taps šmaikštieji, žodžio „kišenėje neieškantys“ radijo laidų vedėjai Jonas ir Rolandas iš ZIP FM. Muzikiniu fonu pasirūpins muzikinės grupės: „Bangobeats“, „Bekešo vilkai“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

„Bekešo Vilkai“ – tai 2003 metais Užupyje susikūrusi jaunuolių grupė, kuri yra surengusi nemažai ne viename konkurse įvertintų originalių pasirodymų. Renginio metu susirinkusieji išgirs funk, disco bei acid jazz stilių muzikos kūrinius.  

„Bangobeats“ grupė dar kartą įrodys, kad tai, ką mes išmetame į šiukšlių konteinerius, gali būti tikslingai ir išradingai panaudota. Pasirodo, ir nereikalingi buteliai gali skambėti įvairiausiais garsais.

Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – kaip ir pats pavadinimas žada daug smagių akimirkų.

Renginio metu veiks ir kūrybinės dirbtuvės. Savo talentą atskleis skulptorius Jonas Aleksiejus, kursiantis instaliacijas iš atliekų (medžiagas jų gamybai parūpins bendrovė „Ecoservice“, kuri mielai sutiko prisidėti prie renginio organizavimo).

„Visada stengiamės skatinti ekologinį gyvenimo būdą ir norime būti ten, kur žmonės mąsto ekologiškai“,– teigė UAB „Ecoservice“ direktorius Saulius Budrevičius. Anot jo, būtina imtis pačių įvairiausių priemonių, kad mūsų aplinka būtų švari ir išsaugota.

Visi šį ketvirtadienį atėję į tradicinį ekologinį turgelį galės ne tik nusipirkti ekologiškų maisto produktų tiesiai iš pačių ūkininkų rankų, bet ir smagiai praleisti laiką klausydamiesi šaunių muzikos grupių, kurios skatins išsaugoti mūsų planetą ateities kartoms. 

Renginio tęsinys vyks spalio 17, 18 dienomis.

Susijusios naujienos:
Menininkai ragina keisti įpročius (video)
Užupiečiai ragino keisti įpročius
Užupis sieks išsaugoti planetą


Šiame straipsnyje: užupis,eko

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių