Muitininkų sulaikyti reti augalai prigijo Botanikos sode

Trečiadienį, po konsultacijų su Aplinkos ministerijos specialistais, Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Vilniaus universiteto Botanikos sodui perdavė prieš porą dienų Pašto poste sulaikytas 4 nelegaliai iš Tailando mėgintas parsisiųsdinti retas orchidėjas, kurioms įvežti reikalingi Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijoje (CITES) nurodyti leidimai, teigiama pranešime spaudai.

Pasak Botanikos sodo direktoriaus pavaduotojos Irenos Noreikienės, specialistų kruopščiai prižiūrimi reti augalai atsigaus, prigis ir papuoš gausiai miesto gyventojų bei svečių lankomą egzotinių augalų sodo kolekciją. Direktoriaus pavaduotoja padėkojo pareigūnams už rūpestį, supratimą ir profesionalumą.

I. Noreikienė apgailestavo, kad vis dar atsiranda nepaisančių galiojančių įstatymų ir mėginančių įsigyti retus augalus, kurių auginimui bei priežiūrai reikia ypatingų sąlygų, patyrimo, kantrybės ir specialių žinių. Pareigūnams buvo parodytos pavasarį Botanikos sodui muitininkų perduotos ir jau gerokai ūgtelėjusios 3 karpažolės, kurios nelegaliai vienos moters krepšyje atkeliavo iš Indijos.


Šiame straipsnyje: Botanikos sodasaugalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių