Mugėje įsigytas verbas Prezidentė veš į Vatikaną

Paskelbus Kaziuko mugės Vilniuje atidarymą, joje pasirodė ir šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Lydima apsaugos darbuotojų ir būrio fotografų, Prezidentė mugėje bendravo su amatininkais, pirko Kaziuko žolelių arbatos, verbų, priėmė prekiautojų dovanas.

Ne visi mugės prekiautojai pasižymi dideliu kuklumu, kai pro šalį eina valstybės vadovė. Iš Panevėžio atvykusi senyvo amžiaus moteris į mugę atvežė įvairių žolelių Kaziuko arbatos. Pati užkalbinusi Prezidentę pasiūlė jos įsigyti. Prezidentė grąžos iš moteriškės neėmė, o tada ši nesikuklindama prašė nuotraukos ir užsirašyti jos adresą ar numerį, kad susisiektų ir žinotų, kur tą nuotrauką atsiųsti.

„Bet skambinkit tik vakare“, - diktuodama telefono numerį aiškino prekiautoja ir sukėlė juoką aplinkiniams.

Šalies vadovė mugėje įsigijo daug verbų, vienas pirko, kitas gavo dovanų. Amatininkai, linkėdami jai laimės ir kad visad būtų saugoma, padovanojo šiaudinį angelą, kiti – du paveikslėlius su angelais. Gavo dovanų ir medinį margutį, mažą simbolinę verbą, kitų amatininkų dirbinių.

Prezidentė buvo užsiminusi, kad Kaziuko mugėje ieškos ypatingos verbos, kurią ketina per inauguraciją, kurioje dalyvaus visų valstybių vadovai, įteikti naujajam popiežiui. Dar vaikštinėdama mugėje ji patvirtino, kad įsigytas verbas padovanos naujajam popiežiui ir Lietuvių koplyčiai Šv. Petro ir Povilo bazilikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

čekistas

čekistas portretas
Vargšė moterėlė,dabar ją apkaltins,kad norėjo nunuodyti Grybašenką.

www

www portretas
gal tegul palaukia popieziaus rinkimu tai tuopciu gaus nuodemiu atleidima nemokamai o kolkas tegu veza i maskva putinui......

Geras palyginimas

Geras palyginimas portretas
Kodėl? Ogi todėl, kad ir Vatinanas ir Lietuvos prezidentūra visuomenei vienodai NEREIKALINGI. Nereikalingi visuomenės tranai tiek Vatikane, tiek prazidentūroje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių