Moterys diskutuoja apie krūties vėžį

Draugijos iš visos Lietuvos, vienijančios krūties vėžiu sergančias moteris, šiandien Kaune susirinko į nacionalinę konferenciją „Bendraukime ir būsime stiprūs", kuri vyksta Kauno onkologijos ligoninėje.

Konferenciją surengė viena iš didžiausių tokio pobūdžio organizacijų - Kauno apskrities moterų sveikatos draugija „Alma", kuri siekia paskatinti šias organizacijas daugiau kalbėtis tarpusavyje ir kartu ieškoti sprendimų, kaip padėti klastinga liga sergančioms moterims.

„Labiausiai akcentuojame pagalbą moterims po operacijos ar gydymo kurso. Tuo metu jos būna itin pažeidžiamos, todėl bendromis jėgomis bandome rasti vis naujų kelių, kaip joms padėti, kaip informuoti apie socialines lengvatas ir naujoves šioje srityje, kaip gerinti jų savijautą, kad visuomenėje nesijaustų tarsi raupsuotosios", - sako draugijos „Alma" pirmininkė Regina Malžinskienė.

Konferencijos metu bus pristatyti patys naujausi gaminiai, skirti moterims po krūtų operacijos. Kauno onkologinės ligoninės chirurgai ir gydytojai plačiau papasakos apie tai, su kokiomis komplikacijomis moterys dažniausiai susiduria po operacijų, kaip reikėtų vengti odos susirgimų bei kitų ligų.

Spalio mėnuo paskelbtas kovos su krūties vėžiu mėnesiu, kai visame pasaulyje stengiamasi dar aktyviau paskatinti moteris reguliariai apsilankyti pas gydytoją ir pasitikrinti dėl šios ligos. Nors krūties vėžys yra laikomas dažniausiu onkologiniu susirgimu tarp moterų, tačiau laiku diagnozavus šią ligą nuo jos pagyja net 90 proc. moterų.


Šiame straipsnyje: krūties vėžys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių