Molėtų rajone įkliuvo brakonieriai iš Vilniaus

Utenos aplinkosaugininkai Molėtų rajone išaiškino grupę brakonierių, kurie neteisėtai nušovė elnio patelę.

Aplinkos ministerija pranešė, kad pirmiesiems įtarimų dėl brakonieriavimo praėjusio penktadienio vakarą kilo Molėtų rajono "Rudesos" medžiotojų klubo medžiotojams. Įtarimų jiems sukėlė jų plotuose nuaidėjęs šūvis.

Įsitikinę, kad iš klubo medžiotojų niekas nemedžioja, nuvyko į šūvio vietą. Nuošaliai esančioje sodyboje jie pastebėjo tris piliečius, kurie sėdę į visureigį pasuko į prie sodybos esančius laukus. Netrukus visureigis grįžo, paskui save tempdamas elnio patelę.

Apie tai medžiotojai skubiai informavo gretimame Anykščių rajone vykdančius akciją "Lašiša-2010" Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnus.

Į Molėtų rajone esantį Mielūnų kaimą atvykę aplinkosaugininkai prie nurodytos sodybos brakonierius užtiko švenčiančius medžioklę. Neteisėtai sumedžiota elnio patelė kieme buvo apkasta nukritusiais medžių lapais.

Vilnietis G.S. prisipažino nušovęs šį žvėrį. Jo automobilyje rastas ir jam teisėtai priklausantis graižtvinis šautuvas.

Pastarasis jokių su medžiokle susijusių dokumentų su savimi neturėjo. Šūvio autoriui talkino kitas vilnietis - sodybos šeimininkas L.M. ir vietos gyventojas L.A.

Už neteisėtai sumedžiotą elnio patelę vilniečiui G.S. teks atlyginti 1050 litų gamtai padarytą žalą, bus konfiskuotas šautuvas ir atimta teisė medžioti iki trejų metų.

Pagalbininkams už neteisėtai sumedžioto žvėries pasisavinimą gresia administracinės baudos nuo 50 iki 250 litų.


Šiame straipsnyje: brakonieriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių