Mokytojams – nemokamų seminarų savaitė LVJC

Šią savaitę, spalio 12–15 dienomis, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (LVJC) organizuoja pilietinę akciją „Savaitė be pažymėjimų“, kuria siekiama atkreipti visuomenės bei įstatymų rengėjų dėmesį į tai, kad mokyklose gaji biurokratinių suvaržymų gausa trukdo laisvam ir kūrybiškam pedagogų darbui.

Akcijos organizatoriai „Savaitės be pažymėjimų“ metu pakvies į nemokamas, visiems pedagogams atviras paskaitas, seminarus bei praktinius užsiėmimus, kuriuos ves žinomi psichologai, ugdymo specialistai, menininkai. Simboliškai siekiant atkreipti dėmesį į tai, kad ne pažymėjimų apie išklausytus seminarus skaičius rodo mokytojo kvalifikaciją, o žinios ir gebėjimas būti kūrybišku ir kasdieniniame darbe su vaikais bei jų tėveliais, šioje akcijoje už apsilankymą seminaruose pažymėjimai nebus išduodami.

„Savaitės be pažymėjimo“ rengėjai pedagogus į nemokamus seminarus kvies spalio 12–14 dienomis. Kiekviena šių dienų bus skirta skirtingai temai: tolerancijos, kompetencijų ir kūrybiškumo.

Paskaitas skaitys „G&G Sindikato“ narys Gabrielius Liaudanskas – Svaras, psichologas, „Vaikų linijos“ vadovas Dr. Robertas Povilaitis, taip pat psichologas, socialinių mokslų daktaras Dr. Artūras Deltuva, Finansinio savarankiškumo mokyklos įkūrėjas ir vadovas Žilvinas Jančoras, neformaliojo vaikų švietimo konsultantė Skirmantė Šernaitė, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro direktorius Valdas Jankauskas, režisierė, retorikos mokytoja, psichodramos specialistė Vida Lipskytė, LVJC neformaliojo vaikų švietimo mokytoja – metodininkė Giedrė Juzėnienė.

Pranešimų temos: jaunimo subkultūrų pristatymas, patyčių mokykloje problematika, bendrosios kompetencijos ir jų įtaką savarankiškai ir kūrybingai raiškai.


Šiame straipsnyje: mokytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių