Mokyklos gatvės skaudulys – girtuokliai ir benamiai

Klaipėdoje, Mokyklos gatvėje, girtuokliai ir benamiai trikdo gyventojų ramybę – nuolat girtaujama tiesiog prie daugiabučio namo laiptinės.

„Prie laiptinės saugu tik iš ryto. Girtavimas prasideda po pietų ir kartais tęsiasi iki vėlaus vakaro. Grįždamas namo dažnai susilaukiu grasinimų savo adresu“, – teigė Mokyklos gatvės 13 namo gyventojas.

Vyriškis pasakojo, kad prieš savaitę išvydęs prie namo laiptinės gulintį girtą vyrą net kelis kartus mėgino kviesti patrulius, tačiau, šie numoję ranka, neva atrėžė, kad važiuos tik tuomet, kai žmogus parašys pareiškimą policijai.

„Aš turiu važiuoti į policiją ir gaišti laiką rašydamas pareiškimą. O kas pasikeis? Per tą laiką girtuoklis nužingsniuos namo“ – piktinosi vyras.

Mokyklos gatvės rajono gyventojai nuolat susiduria su panašiomis problemomis. Gyventojas nesupranta, kodėl policija neatlieka savo darbo, nes kitu atveju viešosios tvarkos pažeidėjai būtų nubausti.

Susidariusią situaciją pakomentuoti paprašytas Klaipėdos Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius, sakė, kad šis miesto rajonas policijos pareigūnams yra puikiai žinomas.

„Policijos pareigūnai negali nereaguoti gavę iškvietimą. Ir jokio pareiškimo nereikia rašyti, jeigu yra kalbama apie viešosios tvarkos pažeidimą.

Policijos pareigūnų darbas prasideda nuo žodinio gyventojų kreipimosi. Pavieniais atvejais pirmą kartą padarius nusižengimą policijos pareigūnai įspėja pažeidėją. Antrą ar trečią kartą nusižengus jau gresia administracinės baudos, ar netgi laisvės atėmimas“, – tikino K.Sinkevičius.

Policijos pareigūnas pripažįsta, jog policijos patrulių trūksta, kad būtų galima užtikrinti kiekvieno namo laiptinės teritorijos saugumą.

Klaipėdos Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus viršininkas K.Sinkevičius ragina pasidomėti Saugios kaimynystės projektu.

„Tai bendruomenės paremta nusikaltimų prevencijos programa. Galiu patikinti, jog šis projektas veikia ir duoda teigiamų rezultatų. Patys gyventojai yra savo namų šeimininkai, tad problemos sprendimas turėtų prasidėti to namo gyventojų solidarumo principu, nes pavieniai policijos pareigūnų iškvietimai paprastai neduoda ilgalaikių rezultatų“, – teigia K.Sinkevičius.

Saugios kaimynystės projekte dalyvaujančios namo bendruomenės nariai rūpinasi vienas kito saugumu bei kilnojama ir nekilnojama nuosavybe. Saugios kaimynystės bendruomenė bendradarbiauja su policija, taip sukurdama saugesnę gyvenamąją aplinką.


Šiame straipsnyje: policijagirtuokliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
PRITARIU, KAD TAI POLICIJOS PAMIRŠTAS MIESTO KAMPAS. PRIE PARDUOTUVĖS NUO ANKSTAUS RYTO GERIAMA, O VAIKAI EINA Į DARŽELĮ , MOKYKLĄ. VAIKŲ DARŽELIO TERITORIJA VAKARAIS , IŠEIGINĖMIS DIENOMIS TAIP PAT PILNA ALKOHOLIKŲ.

vvv

vvv portretas
Eiliniai kliedesiai ti policijos atstovo.Zmogus apie ratus,o tas apie batus.

markas

markas portretas
Manau,kad "Maxima" sioje vietoje yra pagrindinis neigiamas veiksnys,Save gerbiantis prekybos tinklas uzsiimtu savo parduotuves prieigu apsauga o ne valkatu ir kitu degredavusiu pilieciu girdymu.Manau uzdarius sia parduotuve problema isnyktu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių