Moksleiviai „matuojasi“ policijos ginklus

Šią savaitę Vilniaus gatvėmis važinėja policijos autobusiukas, skelbiantis sostinės gyventojams apie artėjančią Policijos dieną, kviečiantis pabendrauti su policininkais. Moksleivius labiausiai žavi policininkų ginkluotė.

Policija siekia glaudžiau bendradarbiauti su visuomene ir kartu spręsti nusikalstamumo, padažnėjusių eismo įvykių problemas. Prevencinis policijos autobusiukas - viena iš priemonių, padedančių informuoti visuomenę. Juo policijos pareigūnai jau ne pirmus metus važinėja po visą Lietuvą.

Šią savaitę policijos autobusiukas kasdien stovi vis kitame Vilniaus mikrorajone, dažniausiai prie vidurinių mokyklų. Vilniečiai kviečiami pabendrauti su policininkais rūpimais klausimais. Policininkai patars, kaip apsaugoti turtą, kaip atsargiau elgtis gatvėse.

Vilniaus policijos Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus vyresnioji specialistė Rita Mišukovienė portalui vilniausdiena.lt sakė, kad autobusiukas siekia atkreipti visuomenės dėmesį artėjant Policijos dienai. Anot jos, džiugu, kad moksleiviai noriai bendrauja su policininkais.

Rita Mišukovienė  pasakojo, kad daugiausia vaikų dėmesio sukelia policijos ginkluotė. Moksleiviams leidžiama pasimatuoti neperšaunamas liemenes. Vyresnieji vaikai domisi policijos istorijos stendu, klausia, kaip tapti policininku.

Rytoj autobusiukas aplankys Senvagės, Panerių, Vileišio vidurines mokyklas. Spalio 2-ąją, Policijos dieną, nuo 11 val. ryto autobusiukas stovės šalia „Siemens" arenos, o nuo 15 val. - prie pramogų centro „Akropolis". Čia tikimasi sulaukti daugiausiai sostinės gyventojų dėmesio.

Spalio 3-ąją policijos autobusiukas dar aplankys M.Mažvydo, Pilaitės vidurines mokyklas, pravažiuos ir Vilniaus centru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių