Moksleiviai apdrausti nuo nelaimių perėjose

Prieš artėjančius naujus mokslo metus Kaune raudona spalva perdažyta daugiau kaip 200 pėsčiųjų perėjų, pastatyta apie 100 ryškių ženklų „Atsargiai, vaikai". Visi moksleiviai yra apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų specialiai pažymėtose 66 perėjose.

Jau  devintus metus iš eilės Lietuvoje rengiama saugaus eismo akcija „Apsaugok mane",

Kaip sakė akcijos iniciatorės - bendrovės „Lietuvos draudimas" Kauno regiono valdytoja Olga Grigienė, ši bendrovė kiekvieną moksleivį, einantį per pažymėtą perėją pirmąją rugsėjo savaitę, apdraus 10 tūkst. litų suma nuo nelaimingų atsitikimų.  Draudimas galioja darbo dienomis nuo 7 iki 19 valandos.

„Žinoma, būtų geriau, kad draudimo išmokų neprireiktų, o visi vaikai saugiai pasiektų mokyklas. Vairuotojai, būkite atidūs", - prašė O.Grigienė.

Anot jos, pernai pirmąją rugsėjo savaitę Kaune pėsčiųjų perėjose nežuvo nė vienas moksleivis. „Lietuvos draudimas" ženklų visoje Lietuvoje dažymui šiemet skyrė 100 tūkstančių litų.

Akcija „Apsaugok mane" buvo pradėta 2000 metais Vilniuje. Po metų „Lietuvos draudimo" iniciatyva buvo išplėsta į tris didžiausius šalies miestus - Vilnių, Kauną ir Klaipėdą. Pernai prie akcijos jau buvo prisijungusios 56 iš 60 savivaldybių Lietuvoje.

Savivaldybės transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras teigė, kad šiemet pėsčiųjų perėjų mieste atnaujinta kaip niekada daug. Tikimasi, kad raudona spalva nudažytos perėjos padidins pėsčiųjų saugumą. Tačiau kauniečiai pastebi, kad ne visos perėjos prie mokyklų nudažytos. Konkretūs pavyzdžiai - rytoj „Kauno dienoje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių