Mobilūs ūkininkų turgeliai virto į didelį turgų

Prekybos miestelyje „Urmas“ oficialiai atidarytas „Centrinis Kauno turgus“, kuriame išskirtinis dėmesys skirtas Lietuvos ūkininkų produkcijai.

„Tai yra iššūkis, dar vienas bandymas padėti rinkoje įsitvirtinti lietuviškai žemės ūkio produkcijai“, - turgaus atidarymo iškilmėse sakė šiais metais išpopuliarėjusių mobiliųjų ūkininkų turgelių idėjos autorius, žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ direktorius Mindaugas Maciulevičius.

Naujas turgus - mobilieji ūkininkų turgeliai po stogu. Šiltose patalpose ne tik patogiau prekiauti ir pirkti, bet ir galima pardavinėti produkciją, kuria neprekiauta lauko sąlygomis, pavyzdžiui: vaistažolėmis, sėlenų aliejumi.

Lietuvos ūkiuose užaugintos produkcijos prekybos vietos pažymėtos žalio obuolio simboliu. Žinoma, turguje ne viskas yra lietuviška.

„Maždaug pusė vaisių atvežta iš užsienio“, - sakė vaisiais ir daržovėmis prekiaujanti moteris.

„Mes negalime su užsienio augintojais konkuruoti kaina, bet galime juos pralenkti kokybe. Matome, kad per pastaruosius metus lietuviška kokybė tampa vis populiaresne, atsiranda vis daugiau pastovių pirkėjų“, - kalbėjo M.Maciulevičius.

Prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta teigė, kad naujas turgus - didžiausias Kaune. Jis skatins senas turgaus tradicijas.

„Sieksime, kad turguje išliktų senos turgui būdingos savybės - derybos, prekės „iš pirmų rankų“, - aiškino J.Plenta.

Tokio turgaus atsiradimas leis ūkininkams lengviau be tarpininkų pasiekti pirkėją. Dėl to ūkininkai ieško galimybių savo jėgomis perdirbti produkciją, kuria turguje prekiaus jų samdytis darbininkas.

Penktadienį visą dieną turguje koncertavo kaimo kapelos, prekeivius ir pirkėjus sveikino Kalėdų Senelis.

Oficialaus atidarymo proga floristas Modestas Vasiliauskas eglutę papuošė 500 Faberžė stiliaus, rankų darbo kalėdiniais žaisliukais. Tai - Lietuvos rekordas.

Taip pat turguje rasta vieta nedideliam muziejui, kuriame eksponuojami senoviniai kasos aparatai iš Vokietijos, Švedijos, Anglijos. Seniausias eksponatas pagamintas 1894 m.       



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių