M.K.Čiurlionio vardo konkurse - talentų desantas

Rugsėjo 14-23 d. Vilniuje vyks Tarptautinis M.K.Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas, kuris tradiciškai kas ketverius metus į Lietuvą sukviečia atlikėjus iš viso pasaulio. Šiais metais konkursas žymės 100-ąsias genijaus mirties metines.

Viename svarbiausių muzikinių įvykių Lietuvoje – M.K.Čiurlionio vardo konkurse – dalyvaus talentingiausi Lietuvos ir užsienio jaunieji muzikos atlikėjai. Į daugiau nei savaitę truksiantį konkursą susirinks rekordinis dalyvių skaičius – 74 muzikantai: 48 pianistai ir 26 vargonininkai iš daugelio Europos šalių ir net Pietų Korėjos.

Geriausiems pianistų ir vargonininkų konkursų atlikėjams vertinimo komisijos, į kurias pakviesti pasaulyje žinomi garso pedagogai ir muzikantai iš devynių Europos šalių, skirs po tris laureatų premijas ir diplomus. Pirmos vietos laureatai bus apdovanoti 10 tūkst. eurų premija ir specialiu prizu – koncertu Lietuvos nacionalinės filharmonijos koncertų salėje 2012-aisiais. Antros vietos laureatai gaus 6 tūkst. eurų, trečios – 3 tūkst. eurų, o diplomantai – 1 tūkst. eurų premijas.

„Tai, kad šis menininkas (M.K.Čiurlionis – red. past.) sutraukia pianistus ir vargonininkus iš daugybės šalių, yra labai džiugus faktas“, - spaudos konferencijoje sakė kultūros ministras Arūnas Gelūnas ir pažadėjo, jog mūsų šalies valdžios institucijos dės dideles pastangas, kad šis konkursas ir toliau būtų organizuojamas.


Šiame straipsnyje: M.K.Čiurlionis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių