Mitinge prieš šilumos kainas - provokatoriai su „Gazprom“ vėliavomis

Šeštadienį Vilniuje vykęs mitingas prieš dideles šilumos kainas neapsiėjo be incidentų. Jame pasirodė jaunuoliai nešini „Gazprom“ vėliavomis.

Keli šimtai sąskaitomis už šildymą nepatenkintų gyventojų šeštadienį sostinėje piketavo prie Vyriausybės. Pačioje mitingo pradžioje čia pasirodė ir keli jaunuoliai nešini vėliavomis su bendrovės „Gazprom“ simbolika. Tai sukėlė mitinguotojų įsiūtį.

Prie jaunuolių prišokę mitinguotojai išplėšė jiems iš rankų vėliavas ir ėmė jas trypti. Į konfliktą teko įsikišti ir policijos pareigūnams. Jie užglaistė situaciją, kuri jau buvo bepradedanti virsti muštynėmis.

Policijos pareigūnai užsirašė provokaciją sukėlusių jaunuolių asmens duomenis. Patys provokatoriai savo poelgio motyvų neaiškino.

Šeštadienį prie Vyriausybės piketavę įvairių šalies miestų gyventojai reikalauja, kad išlaidos šildymui neviršytų 10 proc. šeimos pajamų. Rezoliuciją su reikalavimais mitinguotojai ketina įteikti Vyriausybei.

„Mes norime pateikti konkrečius reikalavimus Vyriausybei. Vienas jų nutraukti centrinės valdžios spaudimą Ukmergės ir visoms kitoms savivaldybėms, kurios imasi sutarčių su monopolistais peržiūros. Taip pat siūloma decentralizuoti šilumos tiekimą, suteikti daugiau įgaliojimų savivaldybėms kainų nustatyme, uždrausti šilumos ūkyje sandorius tarp susijusių įmonių, skatinti apsirūpinimą vietiniu pigesniu kuru“, - sakė vienas iš mitingo organizatorių Tomas Tomilinas.

Mitinge dalyvavusi Samdomų darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Irina Judina sakė, kad profesinių sąjungų narius  prisidėti prie renginio paskatino sąskaitos už centrinį šildymą, kurios Lietuvoje siekia 80-90 proc. minimalios algos dydžio.


Šiame straipsnyje: šilumamitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių