Mitingas prieš skurdą daug palaikytojų nesulaukė

Į nepartinio demokratinio judėjimo (NDJ) kvietimą susirinkti prie Vyriausybės paminėti tarptautinę kovos prieš skurdą dieną atsiliepė negausus būrys entuziastų.

Mitingo organizatorius Kęstutis Čilinskas susirinkusiuosius tikino, kad nors jų skaičius ir nedidelis, bet proga vis tiek iškilminga. “Pirmą kartą per nepriklausomos Lietuvos istoriją susirinkome paminėti šios dienos. Manau, kad čia susirinko patys sąmoningiausi Lietuvos žmonės, kuriems rūpi ne tik pačių, bet ir valstybės gerovė”, - kalbėjo jis.

Kiti mitingo dalyviai, nors ir nepagailėję savo laiko ir atvykę prie Vyriausybės, prisipažino abejojantys tokių akcijų veiksmingumu. “Jei visa Lietuva susirinktų, kaip per Baltijos kelią, gal tuomet valdžia pagaliau ir susimąstytų, kad nebegalima vien tik vogti ir nieko nedaryti. O dabar, kai tokiais nedideliais būreliais, kažkas pašneka, kažkas parašus surenka, jokios naudos”, - sakė akcijos dalyvė Marija, tačiau tikino pati tiesiog nebegalinti likti abejinga.

Nuo pakylos kalbą sakęs filosofas Krescencijus Stoškus dėstė, kad jo nuomone, Lietuvoje turėtų būti uždrausta milijonieriams būti Seimo nariais. “Tai yra vienintelis kelias, nes milijonieriams skurdas niekada nerūpės”, - kalbėjo jis. 


Šiame straipsnyje: Kęstutis Čilinskasskurdas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių