Mistika: DP byla ir vėl nepajudėjo iš mirties taško, susirgo teisėja

Trečiadienio rytą Vilniaus apygardos teisme vėl turėjęs vykti Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylos nagrinėjimas, neįvyko. Šį kartą susirgo teisėja Daiva Kazlauskienė. Bylos tolimesnis nagrinėjimas atidėtas savaitei - iki balandžio 17 dienos.

Pagal galiojančią tvarką, teisėjams pateisinamos medikų pažymos dėl ligos pristatyti nereikia. Nėra apibrėžtas ir terminas, kiek ilgai jie gali negaluoti. Jei liga užsitęsia, į teisėjų komisiją skiriamas kitas teisėjas.

Dar pirmadienį teisme pasirodžius vienam iš pagrindinių kaltinamųjų vadinamojoje „juodosios buhalterijos“ byloje Viktorui Uspaskichui ir sužibus vilčiai, kad pagaliau byla vėl pajudės iš mirties taško, į teismą neatvyko kita kaltinamoji Vitalija Vonžutaitė. V. Vonžutaitės advokatas pranešė teismui, jog moteris yra Santariškių klinikose. Jai buvo diagnozuotas gastritas.

Kaip skelbta, Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį panaikino sprendimą į atskirą išskirti Darbo partijos vadovo Viktoro Uspaskicho bylą, ir nurodė, kad vadinamoji juodosios buhalterijos byla visų kaltinamųjų atžvilgiu turi būti nagrinėjama kartu.

Nutartyje teigiama, kad Vilniaus apygardos teismas nesulaukė patikrinimo rezultatų iš Sveikatos apsaugos ministerijos dėl V.Uspaskichui išduotos medikų pažymos pagrįstumo, sprendimas išskirti bylą buvo neracionalus ir skubotas, tokio sprendimo priėmui trūko duomenų, kad kaltinamasis dėl sveikatos ilgai negalės dalyvauti posėdžiuose. Be to, konstatuota, kad nėra pakankamo pagrindo išskirti bylą, jei kaltinamasis posėdyje nebuvo trumpiau nei mėnesį.

„Kita vertus susirgimai, kaip opaligė, negali būti laikomos toliomis ligomis, dėl kurių ilgai negali dalyvauti teismo posėdyje“, - sakė teisėjas L. Šiukšta.

Teisėjų kolegija pabrėžė, kad pirmosios instancijos teismas, išskirdamas kaltinamojo V. Uspaskicho bylą į atskirą, vadovavosi nuostata greičiau išnagrinėti bylą dėl kitų kaltinamųjų.

Vilniaus apygardos teismas sukčiavimu kaltinamo V. Uspaskicho baudžiamąją bylą į atskirą išskyrė kovo viduryje politikui dėl ligos trečią kartą iš eilės neatvykus į Darbo partijos bylos posėdį.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Be V. Uspaskicho, kaltinimai pateikti dar trims asmenims.

V. Uspaskichas kaltinimus atmeta ir sako, jog byla yra politinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nemistika

Nemistika portretas
Mistika: DP byla ir vėl nepajudėjo iš mirties taško, susirgo teisėja?

vanga

vanga portretas
Kodel nieks nesuserga Venckienes byloje?

X xx

X xx portretas
Taip atsitinka, kai kaltina nekaltus zmones, net auksciausios jegos juos palaiko ir padeda. Tai dabar reiketu teisti tuos , kurie jau daug metu eda p. Viktora ir jo bendrapartiecius, teisti tuos nenaudelius , kurie nemato ir nevertina kiek geru darbu p.Viktoras yra padares Kedainiams ir Lietuvai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių