Mišrūnė Džudi laukia naujo šeimininko

Sunkių išmėginimų kelią įveikusi dvejų metų graži mišrūnė kalytė Džiudi nekantriai laukia žmogaus, kuris norėtų pasidalyti su ja savo gerumu.

Jei nusprendėte tapti nuolatiniu Džiudės šeimininku, skambinkite tel. 8 681 40309 arba parašykite laišką e. paštu gyvunai@pifas.org.

Buvo benamių kompanionė

Trumpame Džiudi gyvenime netrūko svaigių posūkių. Kai ankstyvą šių metų pavasarį iš vieno Kauno daugiabučio namo kiemo dingo dviejų benamių porelė ir jų auginta kalytė, kurią jie buvo nusipirkę turguje už penkis litus, niekas neatkreipė į tai dėmesio. Tačiau po gero mėnesio Džiudi vėl pasirodė kieme.

Išsekusi keturkojė grįžo ne viena – kartu atsivedė ir savo mažylę Lulu. Daugiabučio namo gyventojai, nesulaukę kalytės šeimininkų, pranešė gyvūnų globos tarnybai „Pifas“ apie likusias be globos Džiudi su Lulu. Tą pačią dieną abi nelaimėlės pateko „Pifo“ globon.

Džiudi ir Lulu apžiūrėjo „Pifo“ veterinarijos gydytojas ir nesunkiai nustatė, kad abi kalytės labai nusilpusios, jas vargina ligos, bet vargšų gyvūnų bėdos tuo nesibaigė. „Priglaudusių kalytes ir jas gydžiusių „Pifo“ savanorių elgesys kažkodėl užkliuvo Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybai „Nuaras“, kuris kreipėsi į Kauno miesto valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą prašydamas išsiaiškinti, ar mes teisėtai paėmėme iš gatvės šiuos šunis ir juos globojame. Prasidėjo tyrimas. Žinoma, paaiškėjo, kad mūsų savanoriai, priglaudę beglobius gyvūnus, nepažeidė jokių įstatymų,“ – pasakojo „Pifo“ Klientų aptarnavimo skyriaus koordinatorė Aida Ramonienė.

Ieško patogesnių namų

Jau daugiau nei pusė metų Džiudi gyvena globojama „Pifo“ savanorių (Lulu jau turi nuolatinius šeimininkus). Dvejų metų Džiudi yra visiškai sveika, moka švelniai elgtis ir su vaikais, ir su įvairiais gyvūnais, greitai pripranta prie naujų žmonių. Ją globojanti „Pifo“ savanorė Živilė apgailestauja, kad Džiudi neturi užtektinai laisvės, nes gyvena jos pastatytame voljere.

„Priėmiau Džiudi į savo namus, nors pati esu labai užsiėmusi, dirbu, auginu du mažamečius vaikus ir didelį šunį. Aš džiaugiuosi, kad Džiudi gyvena pas mane, o ne gatvėje, kur būtų spardoma ar apmėtoma akmenimis, tačiau norėčiau, kad ji rastų nuolatinį ją mylėsiantį šeimininką“, – teigė Živilė, dabar mokanti kalytę pagrindinių  paklusnumo komandų.

Anot Živilės, kalytė sterilizuota, todėl nevargins šeimininkų kasmet pasikartojančiomis rujomis. Be to, Džiudi kasdien reguliariai išvedama iš voljero, todėl jo neteršia. Tikėtina, kad neturėtų teršti ir ateityje, gyvendama savo tikruosiuose namuose.

Džiudi turi stipriai išreikštą medžioklinio šuns instinktą – toks šuo negali gyventi kaime, kur auginama daug naminių paukščių. Būtų nuostabu, jeigu Džudi turėtų galimybę įsikurti uždarame kieme, kur galėtų bendrauti su šeimininkais ir nesijaustų vieniša. Ji mielai žaidžia su virve, neatsisako laigyti po pievas ar pabėgioti miško takeliais. Kalytė gali gyventi ir bute, bet tokiu atveju jai reikės nemažo fizinio krūvio. Aktyviems šeimininkams ji galėtų tapti puikia kompanione bėgant krosą ar važinėjant dviračiu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių