„Mis Lietuva" lankysis vaikų globos namuose

Šiandien Pagynės vaikų globos namų ugdytiniai sugrįžę po pamokų ras nepaprastą viešnią - juos aplankys „Mis Lietuva 2008" Gabrielė Martirosianaitė. Tituluota kaunietė iš savo lėšų nupirko grožinės literatūros knygų, kurias padovanos globos namuose gyvenantiems vaikams.

„Mikė Pūkuotukas", „Dėdės Tomo trobelė", „Raitelis be galvos" - knygas, kurias pati skaitė, Gabrielė dovanos likimo nuskriaustiems vaikams.

Tai - pirmoji labdaringa gražuolės akcija. „Labai noriu, kad tokie vizitai taptų tradiciniais. Nesiekiu populiariumo, tai mano pačios iniciatyva. Visada norėjau padėti tiems vaikams, kurių vaikystė ir paauglystė ne tokia laiminga ir graži, kaip savo šeimose gyvenančių vaikų. O mano titulas suteikia daugiau galimybių padėti likimo nuskriaustiesiems", - portalui sakė grožio karalaitė.

Kauno rajone gimusi, gyvenanti  ir besimokanti  Ugnės Karvelis gimnazijoje gražuolės titulą pelniusi Gabrielė ne tik atveš dovanų, bet ir pabendraus su globos namuose gyvenančiais vaikais.

Pagynės vaikų globos namų direktorė Virginija Violeta Nutautienė prisipažino, kad namų ugdytiniai, ypač vyresni, labai laukia atvykstančios viešnios.

„Vaikai visada labai džiaugiasi svečiais. Tačiau, kai apsilanko jų bendraamžė, kuri dar ir tituluota gražuolė, jiems dar smalsiau", - džiūgavo direktorė. Pasak jos, vaikai, laukdami Gabrielės, jau paruošė mažas, tačiau malonias dovanėles. „Paskui visi vaišinsimės vaikų virtais žagarėliais ir kisieliumi", - susitikimo detales atskleidė V.V.Nutautienė.

Šiuo metu Pagynės vaikų globos namuose gyvena 39 vaikai. Pasak direktorės, pas juos dažnai apsilanko garbūs svečiai - rajono, miesto vadovai, o į globos namus atvykęs krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas sukėlė vaikams daug malonių emocijų ir smagių įspūdžių.

„Mis Lietuva" G.Martirosianaitė atviravo, kad vėliau tikisi surasti rėmėjų ir toliau tęsti labdaros akcijas.

Šiuo metu mergina mokosi 12 klasėje. Kaip pati prisipažįsta, mokslai jai sekasi neblogai, o apie artėjančius egzaminus stengiasi negalvoti. „Mokytojai į mane žiūri kaip į bet kurį kitą moksleivį. Tiktai kartais pasmalsauja, kaip man sekasi būti tituluota gražuole", - šypsosi Gabrielė.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių