Mirė nuo elektros išlydžio ant tilto apdegęs paauglys

 

Gegužės 24-osios vakarą neatsargus elgesys ant šilumos ir elektros kabelių trasos vamzdžių, kurie driekiasi tiltu Šiltnamių gatvėje, Vilniuje, nepilnamečiui baigėsi žūtimi.  

Dėl kol kas nenustatytų priežasčių šešiolikmetis patyrė elektros iškrovą ir apdegė. Po patirtos traumos vaikinas ligoninėje mirė. Įvykį tiria policijos pareigūnai ir Valstybinė energetikos inspekcija.  

Rytų skirstomųjų tinklų (RST) Saugos ir prevencijos departamento specialisto Igno Pranskevičiaus teigimu, galima nuspėti, kad nelaimę lėmė jaunuolio ir jo draugų veiksmai uždaroje teritorijoje, kurioje yra nutiestos ne tik šilumos tinklų trasos, bet ir elektros linijos.  

„RST specialistų vertinimu, elektros kabelis galėjo būti pažeistas ketinant jį išmontuoti ir pasisavinti spalvotąjį metalą. Vilniaus rajone pastaruoju metu ženkliai padaugėjo atvejų, kai buvo įvykdytos spalvotųjų metalų iš elektros įrenginių vagystės“, - sakė RST atstovas.  

Įvykį tiriančios įstaigos aiškinsis, ar spalvotąjį metalą ketino pasisavinti paaugliai, ar kabelio apsaugines detales nuplėšė kiti asmenys.  

Elektros skirstomųjų tinklų pažeidimai neretai gali sukelti ir gaisrą bei sutrikdyti elektros energijos tiekimą dideliam skaičiui vartotojų. Dėl įvykio Lazdynų mikrorajone pirmadienio vakarą be elektros pusvalandžiui buvo likę daugiau kaip 400 vartotojų. 

Pernai Lazdynų mikrorajone ant netoliese esančio uždaryto pėsčiųjų tilto buvo užfiksuotas bandymas pavogti kabelį – dėl jo sugadinimo RST patyrė 40 tūkst. litų žalą, įvykio kaltininkas netrukus buvo nustatytas. Tuo metu žmonės nenukentėjo. 

Šiemet daugiau kaip prieš mėnesį gautas pranešimas apie tragišką įvykį, kurio metu žuvo Kamajų seniūnijos dvidešimtmetis gyventojas – jis mirė nuo elektros iškrovos bandydamas savavališkai prisijungti prie 10 kV elektros oro linijos laidų Rokiškio rajone.


Šiame straipsnyje: RSTapdegė paauglysmirė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių