Ministrų kabinetas posėdžiaus Kaune

Penktadienį Ministrų kabinetas atvyksta į Kauną. Premjeras Andrius Kubilius ir ministrai su miesto valdžia aptars Kaunui svarbius reikalus, o vakare susitiks su kauniečiais. 

9 val. ryto savivaldybės didžiojoje salėje prasidės posėdis, kuriame Vyriausybė aptars laikinajai sostinei aktualius klausimus dėl Laisvos ekonominės zonos strategijos, integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų (slėnių) programų įgyvendinimo, Vytauto Didžiojo karo muziejaus plėtros, Kauno valstybinio dramos teatro rekonstrukcijos.

„Norime parodyti svarbiausius miesto objektus, mūsų rūpesčius, aktualijas ir lūkesčius“, – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas. Jis ketina Vyriausybės nariams priminti, kad šiemet buvo nurėžti 9 mln. litų iš Valstybės investicijų programos arenos Nemuno saloje statybai. paklaustas, ar tikisi, kad po ministrų vizito kitų metų valstybės biudžete bus labiau atsižvelgta į Kauno poreikius, meras neslėpė: „Aišku, kad tikimės. Visada tikiesi geriausio“.

Miesto valdžia siūlys Vyriausybei sudaryti bendrą darbo grupę 2011 metais Kaune vyksiančioms Tarptautinėms Hanzos dienoms organizuoti. Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė jau sutiko būti šios šventės globėja.

Po pietų Vyriausybės nariai dalyvaus Kariuomenės dienos minėjime, lankysis Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje, Kauno oro uoste, Kauno dramos teatre, apžiūrės statomą pramogų ir sporto areną Nemuno saloje.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius taip pat ketina dalyvauti Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultete rengiamame pasitarime-diskusijoje, kur bus aptariami istorinio architektūrinio paveldo objekto Muitinės g. 2 išsaugojimo, renovavimo ir pritaikymo menų edukacijos ir visuomenės reikmėms klausimai. Taip pat žadama diskutuoti apie Lietuvos aukštojo mokslo ir studijų tinklo reformą.

Vakare A.Kubilius ir ministrai „Girstučio“ kultūros rūmų salėje, Kovo 11-osios g. 26, planuoja susitikti su visuomene ir atsakyti į gyventojų klausimus.


Šiame straipsnyje: Kauno valdžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių