Ministras V. Mazuronis: griauti Preilos botelius būtų neprotinga

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pateikė Vyriausybei taikos sutarties projektą dėl vadinamųjų Preilos botelių.

„Visuomet sakiau, jog tais atvejais, kuomet statyba pripažįstama neteisėta ne dėl statytojų kaltės, o jie patys yra linkę bendradarbiauti ir imtis priemonių tam, kad objektai būtų rekonstruoti ar pertvarkyti pagal teisės aktų reikalavimus, pulti griauti statinius būtų neprotinga. Klaidas reikia leisti ištaisyti. Šis atvejis – būtent toks“, - sako ministras.

Jis atkreipia dėmesį, jog botelius stačiusi UAB „Sabonio klubas ir partneriai“ Preiloje, Preilos g. 101 ir 103, ketina perstatyti esamus statinius, įrengiant poilsio ir turizmo paslaugų pastatų kompleksą bei infrastruktūrą, reikalingą žvejų ir mažųjų laivų uosto veiklai, be to, vykdyti visuomenės poreikius atitinkančią veiklą.

„Taikos sutartis leidžia išvengti galimų bendrovės reikalavimų valstybei atlyginti nuostolius, kuriuos ji patyrė dėl neteisėtų – ir, mano nuomone, galimai tyčia padarytų - valdžios institucijų ir pareigūnų veiksmų. Kodėl mes visi turėtume atlyginti už saujelės pažeidėjų veiksmus? Nemanau, kad tai būtų teisinga“, - tvirtina V. Mazuronis.

Vyriausybei pritarus Aplinkos ministerijos parengtam projektui jis bus perduotas teismui, kuris ir spręs, ar galimi tvirtinti taikos sutartį bei užbaigti ginčą tokiu būdu. Taikos sutartis įsigalios tik tuomet, jei teismas ją patvirtins.

Sudarant taikos sutarties projektą daugiau nei pusę metų buvo intensyviai bendradarbiaujama su Valstybine teritorijų planavimo ir statybos inspekcija, Valstybine saugomų teritorijų tarnyba, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, Kultūros paveldo departamentu, Nacionaline žemės tarnyba ir kitomis byloje dalyvavusiomis šalimis. Taikos sutarties vykdymo procese projektui pritarė Klaipėdos apylinkės prokuratūra, ginanti viešąjį interesą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
Ir kitus pastatus griauti yra neprotinga !!!!!

emigrant

emigrant portretas
O kas tas Mazuronis, kad gali svarstyti teismo sprendimus??? O 240 mentams - banditams vogti vaika is namu buvo protinga???

Mazuroniui

Mazuroniui portretas
Dievui dėkui, kad nors vienas ministras šioje vietoje vadovaujasi sveiku protu, per tokias krizes, žmonių nepriteklius - griauti, bile ne aš pastatčiau. Jei jau kitaip negalima, reikia pritaikyti sąlygas ir padaryti sunkiausią negalią turintiems poilsines, o ne griauti.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių