Ministerija į Kauną kraustysis pavasarį

Lietuvos žemės ūkio ministerijos (LŽŪM) kraustymasis į Akademijos miestelį turėtų prasidėti balandį. Svarbiausius ministerijos organus tikimasi perkelti iki kitų metų pabaigos.

Penktadienį Lietuvos žemės ūkio universitete (LŽŪU) apsilankę LŽŪM ministras Kazimieras Starkevičius teigė, kad ministerijos perkraustymo iš Vilniaus į Kauną procesas įgauna pagreitį.

Balandį Akademijos miestelyje esančiame ministerijos pastate jau turėtų pradėti dirbti beveik pora dešimčių institucijos darbuotojų. LŽŪU vadovai būgštauja, kad dėl perkeltos ministerijos gali kilti transporto problemų, bet pačiai perkėlimo idėjai pritaria.

„Matau didelį ministerijos perkėlimo pliusą. Mūsų absolventams sunku įsidarbinti ministerijos biurokratinėse struktūrose, nes reikia keltis į Vilnių. Todėl joje vis mažėja žemės ūkyje gerai nusimanančių specialistų. Jų padaugėjus, ministerija taptų su žemės ūkio kvapu", - kalbėjo universiteto Studijų prorektorius Jonas Čaplikas.

K.Starkevičius tikisi, kad pagrindiniai ministerijos skyriai iš Vilniaus bus iškelti iki kitų metų pabaigos. Viliamasi, kad visas reorganizacijos procesas bus baigtas per šią Vyriausybės kadenciją.

Iš viso ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose bei įmonėse dirba 3766 žmonės. Artimiausiu metu dalį darbuotojų ketinama atleisti. Iš viso Kaune turėtų dirbti apie du tūkst. ministerijos tarnautojų.  Kai kurie iš jų permainų laukia su nerimu.

„Aišku, kad yra pasipriešinimas. Visiškai suprantama, kad visą gyvenimą vienoje vietoje dirbęs žmogus tokių procesų nenori. Reiks su jais nemažai kalbėtis, bet jaunimas į permainas žiūri palankiai. Be to, ministerijoje dirba daug žmonių, kurie kasdien važinėja iš Kauno", - pasakojo K.Starkevičius.    



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių