Ministerija: A.Zuoko pasiūlymas brangintų elektrą

Energetikos ministerija atmeta Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko pasiūlymą dėl šilumos kainos mažinimo sostinėje, nes mero siūlomas sprendimas, anot ministerijos, diskriminuotų visus Lietuvos elektros vartotojus.

Vilniaus miesto savivaldybė ragino Vyriausybę bei energetikos ministrą kogeneracinėms jėgainėms padidinti elektros supirkimo kvotą, kad gautos pajamos už parduotą elektros energiją būtų panaudotos šilumos tarifui Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose mažinti.

Energetikos ministerijos vertinimu, tokių priemonių taikymas yra iš principo nepriimtinas, nes pažeistų visų kitų Lietuvos elektros energijos vartotojų interesus.

„Pažymėtina, kad priėmus Vilniaus miesto savivaldybės siūlomas priemones, Energetikos ministerijos paskaičiavimais, neišvengiamai tektų didinti elektros energijos kainą visiems Lietuvos vartotojams, t. y. elektros energijos kaina padidėtų ne tik centralizuotą šildymą naudojantiems gyventojams, bet ir visiems kitiems elektros energijos vartotojams, kurie net nesinaudoja centralizuoto šildymo paslauga“, - teigiama ministerijos pranešime.

Vien dėl to, tam tikrų miestų šilumos kainos mažinimas, didinant elektros energijos kainą visos Lietuvos vartotojams, nėra pagrįstas, pabrėžia ministerija.

Pranešime teigiama, kad Vilniaus miesto savivaldybė neįvertino dar vieno svarbaus aspekto – esą toks nepamatuotas pasiūlymas kelia rimtą grėsmę visos Lietuvos elektros energijos tiekimo saugumo užtikrinimui, todėl negali būti realizuotas.

Energetikos ministerija žada jau ateinantį pirmadienį pateikti Vyriausybei savo pasiūlymą, kuris nemažintų Lietuvos elektros energetikos sistemos saugumo lygio ir būtų maksimaliai naudingas daugeliui Lietuvos vartotojų.


Šiame straipsnyje: elektrašildymasZuokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnietis

vilnietis portretas
nesutinku kad pigtu 50lt ir mazintu temperetura iki 18-os laipsniu.trys laipsnai pasijaus o 50-imt litu silumininkai sugalvos kaip pridet.+ prades pelyt sienos pagalvokit kas turi plastikinius langus turbut kai kur jau lenda jis....as pries .dar turiu maza vaika tai ant vaistu iseis daugiau paskui nei 50-imt litu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių