Minint Spaudos dieną kariams įteikiami „Jūriniai mazgai"

Pirmadienį minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną įteikiami jau tradiciniais tapę Lietuvos kariuomenės vado apdovanojimai - „Jūriniai mazgai“.

Jie įteikiami labiausiai ryšių su visuomene ir visuomenės informavimo srityje pasižymėjusiems krašto apsaugos sistemos atstovams.

Šiais metais „Jūrinio mazgo“ nominacijas kariai gaus keturiose kategorijose: už ryšius su žiniasklaida, už ryšius su visuomene, už geriausią metų padalinio viešųjų ryšių projektą ir už geriausią metų vidinės komunikacijos projektą. Tradiciškai bus įteiktas kariuomenės metų atstovo spaudai diplomas. Taip pat bus pagerbti krašto apsaugos sistemos atstovai, savo iniciatyva parašę ir išleidę knygas. Tokių šiemet yra net keturi,  tarp jų yra per metus išleidusių ir po keletą knygų.   

Apdovanojimų ceremonijoje dalyvaus krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius, pajėgų, padalinių vadai.

Reginio metu bus demonstruojama kariuomenės padalinių sukurta vaizdo medžiaga. Taip pat dalyvaus Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos vyrų choro „Kariūnas“ ansamblis.

„Jūrinio mazgo” apdovanojimas buvo įsteigtas 2000 m. tuometinio kariuomenės vado iniciatyva. Taip iki šiol skatinami ir pagerbiami kariai prisidedantys informuojant visuomenę apie Lietuvos kariuomenę, formuojant jos įvaizdį bei branginantys gimtąją kalbą.

Kaip ir kasmet Karinių jūrų pajėgų atstovai surezga vis kitokius jūrinius mazgus. Šiemet bus įteikti: „Flamandiškas mazgas“, „Gyvatės mazgas“, „Lianos mazgas“ ir „Rifo mazgas“.


Šiame straipsnyje: jūriniai mazgai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių