Minint Pasaulinę AIDS dieną Gedimino prospekte degs žvakutės

Visuomeninė organizacija „Pozityvus gyvenimas“ Pasaulinę AIDS dieną - gruodžio 1-ąją - vykdys vilniečių švietimą ir bandys atkreipti jų dėmesį į AIDS sergančių žmonių problemas ir padėtį visuomenėje.

„Pozityvus gyvenimas“ antradienį 14–20 val. organizuos Pasaulinės AIDS dienos minėjimą, pastatydamas informacinę palapinę Gedimino prospekte šalia Vinco Kudirkos aikštės ir rengdamas specialią akciją. Jos pradžia numatoma 16 val. Akcijos dalyviai, nešini uždegtomis žvakutėmis, judės nuo Kadetuos aikštės iki Vyriausybės.

„Pozityvų gyvenimą“ 2003 metais įkūrė grupė žmonių, kuriuos paveikė ŽIV ar AIDS. Nuo įkūrimo dienos prie organizacijos prisijungia vis daugiau žmonių, kurie siūlo savo pagalbą, vykdant švietėjišką bei prevencinį darbą.

Organizacijos nariai tai pat analizuoja ir kaupia informaciją bei pagal galimybes sprendžia problemas, su kuriomis susiduria infekuoti, sergantys žmonės ir jų šeimos nariai. Stengiamasi ginti infekuotų, sergančių žmonių interesus. Siekiama sveikatos paslaugų kokybės gerinimo ir infekuotų, sergančių žmonių lygiateisiškumo jomis naudojantis.

2009 metų rugpjūčio duomenimis, Lietuvoje iš viso išaiškinta 1506 ŽIV ir 222 AIDS atvejai.

Pasaulinė kovos su AIDS diena buvo pradėta minėti 1988 metais, o Lietuvoje – 1991 metais. Gruodžio 1 dieną nešiojamas prisegtas raudonasis kaspinas yra prevencijos ir solidarumo su užsikrėtusiais ŽIV ir sergančiais AIDS žmonėmis simbolis.


Šiame straipsnyje: ŽIVAIDS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių