Minint B.Brazdžionio gimtadienį, bus įteikta literatūros premija

Šiemet sukanka 105 metai nuo miesto garbės piliečio, poeto, dar vadinamo Lietuvos laisvės šaukliu, Bernardo Brazdžionio gimimo. Ryškų pėdsaką lietuvių poezijoje palikęs poetas, Atgimimo pradžioje sugrįžęs į savo jaunystės miestą Kauną, buvo džiaugsmingai sutiktas, jo eilių knygos išleistos šimtatūkstantiniais tiražais.

Už ilgus dešimtmečius kūryboje išsaugotą laisvės ir nepriklausomybės dvasią B.Brazdžioniui buvo suteikta daug apdovanojimų, o 1995 metais – Kauno miesto garbės piliečio vardas. Minint poeto gimtadienį, Kaune vasario 2 dieną, ketvirtadienį, vyks šie renginiai:

10-12 val. – šv. Mišios Šv. Antano bažnyčioje. Po Mišių autobusas veš į Petrašiūnų kapines. Prie B.Brazdžionio kapo bus padėta gėlių, ceremonijoje dalyvaus folklorinis ansamblis „Brydė“ ir vokalinis ansamblis „Vakarė“.

12 val. – šv. Mišios Arkikatedroje bazilikoje.

13 val. – Petro Palilionio naujos knygos „Tautos šauklio aidai“ pristatymas Kauno rotušėje, kur rašytojui bus įteikta B.Brazdžionio literatūros premija.

Programoje dalyvaus solistė Rita Preikšaitė, smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, gitaristas Sergejus Krinicinas, aktoriai Virginija Kochanskytė ir Petras Venslovas, rašytoja Aldona Ruseckaitė, Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas Antanas A.Jonynas, Kauno skyriaus pirmininkas Vidmantas Kiaušas-Elmiškis, A.Smetonos gimnazijos moksleiviai.


Šiame straipsnyje: Bernardas Brazdžionis

NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
Neįkaimojamą paminklą Poetui sukūrė rašytojas Petras Palilionis. Skulptūras galima sudaužyti, nugriauti, paniekinti.Knyga, kad ir kažkam nepatiks,kažkieno bus vertinama, saugojama, globojama.Knyga išliks. O per ją ir ATMINMAS. Ne tik Poeto, bet ir mūsų laiko atspindžių.Tikėkimės, jog ilgam....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių