„Mikrovisata“ kauniečiams pirmiesiems pasiūlys sparčiausią internetą

Kauniečiai pirmieji šalyje jau gali naudotis 200 Mb/s (megabitų per sekundę) spartos internetu. Tą leido padaryti „Mikrovisata NET“ įrengtas didžiausias Kauno apskrityje optinis šviesolaidinis tinklas.

„Mūsų galimybės iš tiesų beveik neribotos. Investicijos į optinį šviesolaidžio tinklą pasiteisino. Prieš trejus metus kauniečiams pirmiesiems pasiūlėme 100 Mb/s spartos internetą, šiemet siūlome du kartus spartesni ryšį ir tai toli gražu ne riba. Esant poreikiui galėtume teikti ir 1Gb/s spartos internetinio ryšio paslaugas“, - sakė „Mikrovisatos TV“ generalinis direktorius Raimondas Gaidys. - Mano žiniomis, vasarį Kaunas turės sparčiausią interneto ryšį visoje Lietuvoje ir vieną sparčiausių pasaulyje.“

Kiti parametrai taip pat išlaiko bendrą kokybės lygį - ne piko metu pernai įmonės klientai galėjo naudotis 10 kartų didesne užsienio interneto sparta. Kovą planuojama dar labiau padidinti tarptautinio ryšio spartą. Remiantis atliktais tyrimais, šis rodiklis vienas svarbiausių klientui renkantis interneto paslaugos tiekėją.

Remiantis pernai atliktu tyrimu, Lietuva yra viena sparčiausiai Europoje diegiančių naujos kartos šviesolaidines technologijas, o Kaunas - vienas iš trijų pasaulio miestų, galinčių didžiuotis greičiausiu ir kokybiškiausiu internetiniu ryšiu. Laikinoji sostinė, anot Oksfordo universiteto tyrėjų, pagal ryšio kokybę nusileidžia tik Japonijos miestams Jokohomai ir Nagojai.


Šiame straipsnyje: spartusis internetasinternetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių