Mikroautobusams Vilniuje teks tenkintis privežimo maršrutais

Mikriukų Vilniaus gatvėse mažėja. Dar mažiau jų bus nuo liepos, kai turėtų keistis visa sostinės visuomeninio transporto sistema, o maršrutiniams taksi paliekama tik privežimo paslauga iš miesto pakraščių, rašo portalas 15min.lt.

Privačių vežėjų, teikusių tokias paslaugas, skundai negelbėja – Vilniaus savivaldybė tvirtai laikosi savo, kad konkurentai miesto autobusams ir troleibusams nereikalingi.

Konkurencijos taryba balandžio vidury turėtų pranešti savo sprendimą, ar Vilniaus savivaldybė savo sprendimais neprotegavo miesto viešojo transporto įmonės ir taip nepažeidė Konkurencijos įstatymo. Tačiau savivaldybė atsakymo iš Konkurencijos tarybos nelaukia ir toliau planuoja, kaip nuo liepos 1-osios Vilniaus centre mikroautobusus pakeis greitieji autobusai.

Konkurencija, anot Vilniaus mero Artūron Zuoko, gali būti tik konkursuose. Jie esą šiuo metu planuojami.

Greitųjų autobusų trasomis turėtų važinėti naujieji autobusai, kuriuos Vilniaus savivaldybė įsigijo už savo, Susisiekimo ministerijos ir Europos Sanglaudos fondo lėšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Ar zuokas nežino, kad konkurencija turi būti paslaugų rinkoje, o ne valdininkų kabinetuose? Ar tiesiog labai mieli tie " konkursai"? Tai nėra kuo stebėtis, kad, kai visuomeninį transportą suteikta teisė " tvarkyti ir valdyti" savivaldybėms, susisiekimas mieste metai iš metų blogėja, yra mieste vietų, kur iki autobuso stotelės kilometrą ir daugiau reikia eiti. Dar visokius privežinėjimus sugalvos, tai keleiviai šokinės iš vienos transporto priemonės į kitą?

tada klausimas

tada klausimas portretas
lentvaris turbut centras nes nuimamas mikriukas is lentvario nuo liepos 1dienos kur vaziuodavo iki savanoriu ?o miesto meras turbut auksciau ir uz seimo valdzia nes seimunai nedrysta tvarkos isivest :)

Kazkas

Kazkas portretas
rasyt ismokit... keletas citatu: "Artūron Zuoko" "Europos Sanglaudos"
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių