Miesto Maldos pusryčiai bus organizuojami ir kitąmet

Prieš didžiąsias žiemos šventes Klaipėdoje veikiančių religinių konfesijų atstovai liuteronų evangelikų bendruomenės patalpose susirinko į tradicinius Maldos pusryčius. Prie religinės bendruomenės narių trečiadienio rytą maldai prisijungė ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Maldos pusryčiai Klaipėdoje organizuojami jau daugiau nei 10 metų. Kartą į mėnesį  Klaipėdos religinių konfesijų atstovai susirenka bendrai maldai už miestą ir jos gyventojus. Uostamiesčio liuteronų evangelikų bažnyčios kunigas Reinholdas Moras apgailestavo, jog į susitikimus vis nepavyksta prisikvieti katalikų atstovų.

„Gaila, kad katalikų bažnyčių atstovai retai dalyvauja šiame renginyje. Nors kiekviena parapija turi po 3 ar 4 kunigus, gaila, jog kažkodėl nei viena iš 5 parapijų ir šiemet neatsiuntė savo atstovų“, - teigė kunigas R. Moras

Maldos pusryčiuose taip pat dalyvavo ir miesto meras Vytautas Grubliauskas, kuris pasveikino religinės bendruomenės narius ir išreiškė viltį, jog ir kitąmet pavyks bendromis pastangomis organizuoti miesto Maldos pusryčius.

Šią idėją jau buvo pavykę įgyvendinti šiemet, kuomet Vytauto Grubliausko iniciatyva organizuoti Maldos pusryčiai sutraukė didelį būrį visų mieste veikiančių religinių bendruomenių, socialiai atsakingo verslo, teisėtvarkos, politinių partijų atstovų.

Tačiau pasak kunigo R. Moro šiame susitikime apie miesto Maldos pusryčių organizavimo detales buvo nuspręsta nekalbėti.

„Meras sakė, jog apie konkrečias detales kalbėsime, kai jis atvyks kitą kartą. Bet išreiškė viltį, jog tokį renginį pavyks surengti ir 2013 metais“, - įspūdžiais dalinosi Klaipėdos liuteronų evangelikų bažnyčios dvasininkas.

Klaipėdos miesto meras patikino, jog kitąmet renginys tikrai įvyks.

„Šiandien su religinių konfesijų bendruomenės nariais tiesiog apsikeitėme nuomonėmis ir priėmėme sprendimą, kad imsimės organizuoti šį renginį vėl. Visų pirma stengsimės, kad kitąmet renginys nesutaptų su akcija „Darom". Laiką stengsimės parinkti tokį, kad kuo daugiau žmonių galėtų sudalyvauti miesto Maldos pusryčiuose. Manau, kad toks šviesus renginys, kuris sujungtų miesto žmones į vieną šeimą, nepriklausomai nuo tikėjimo ar veiklos, turėtų tapti tradiciniu“ - teigė miesto meras V. Grubliauskas



NAUJAUSI KOMENTARAI

h

h portretas
o gal geriau surinkt zmones kurie vos gal;a su galu suduria ir juos pamaitint?

Vidas Girskis

Vidas Girskis portretas
Prasminga,...

lina

lina portretas
Kaip greit Lietuvėlėje prigyja svetimos tradicijos...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių