Miestiečius vežios „Vilniaus viešasis transportas“

Vilniaus savivaldybės valdomos viešojo transporto bendrovės "Vilniaus autobusai" ir "Vilniaus troleibusai" bus sujungtos į vieną įmonę "Vilniaus viešasis transportas".

Naujai įsteigta įmonė perims visą "Vilniaus autobusų" ir "Vilniaus troleibusų" turtą, finansinius įsipareigojimus, gautinas ir mokėtinas sumas, kitas teises ir pareigas, skelbiama spaudoje.

Bendrovių valdybos liepos 28 dieną pritarė įmonių reorganizavimo sąlygoms. Sprendimą dėl jų dar turės priimti sostinės taryba, kuri birželio 13 dieną nusprendė pradėti bendrovių sujungimo procesą.

Anot savivaldybės, pagrindinis "Vilniaus autobusų" ir "Vilniaus troleibusų" reorganizavimo tikslas yra viešojo transporto paslaugų kokybės gerinimas, kuris ne tik pakeis viešojo transporto įvaizdį, bet ir padės pritraukti daugiau keleivių. Tikimasi, kad nauja įmonė veiks efektyviau.

"Vilniaus troleibusai" pernai patyrė 8,198 mln. litų nuostolių ir gavo 60,228 mln. litų pajamų - 6,4 proc. mažiau negu 2009-aisiais, o "Vilniaus autobusai" patyrė 8,478 mln. litų nuostolių bei gavo 89,66 mln. litų pajamų - 2,5 proc. mažiau negu 2009-aisiais.

100 proc. "Vilniaus autobusų" ir "Vilniaus troleibusų" akcijų priklauso Vilniaus savivaldybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o daugiau

o daugiau portretas
galėtų Vilnius pasekti Kauno pėdomis - panaikinti nuolatinius vienai transporto priemonei, ir atpiginti leidžiančius važiuoti kartu ir autobusais ir troleibusais.

alfaburys

alfaburys portretas
. . ACIU ZUOKAI! . .BAIGESI TAS SOCDEMU MARAZMAS .PRIEKINIU DURU. ALE .TVARKA! GAL ADŃAVICIU IR BLIUVA PERKVALIFIKUOS I TROLEIBUSO VAIRUOTOJUS IR BUTINAI JUOS APVILKT UNIFORMA 2 DYDZIAIS DIDESNE! SLOVE MERUI, ZUOKAI!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių