Miestas prieš Kalėdas nušvis tūkstančiais lempučių

Už Kauno miesto savivaldybės skirtus 300 tūkstančių litų miestą Kalėdoms papuoš savivaldybei priklausianti bendrovė „Kauno gatvių apšvietimas".  

Ši bendrovė laimėjo Kauno miesto savivaldybės skelbtą konkursą dėl kalėdinio centrinių gatvių papuošimo. Kalėdiniu laikotarpiu ši bendrovė šventiškai papuoš Rotušės aikštę, Laisvės alėją, S.Daukanto ir Vilniaus gatves.

Spalio pabaigoje vykusiame Savivaldybės tarybos kolegijos posėdyje buvo pritarta, kad šių gatvių šventiniam papuošimui ir iliuminavimui būtų skirta 300 tūkst. litų.

Artėjant Kalėdoms planuojama papuošti ne tik Rotušės ir Vienybės aikštes, Laisvės alėją, Vilniaus, S. Daukanto gatvę, bet ir M.Valančiaus gatvę, Karaliaus Mindaugo, Savanorių prospektus, istorinius miesto pastatus - Rotušę, Kauno pilį, taip pat tiltus. Miesto tiltus ketina papuošti bendrovė „Kauno tiltai".

Kauno miesto meras kreipėsi į įmones ir organizacijas dėl bendradarbiavimo ir paramos įgyvendinant šventinio papuošimo projektą, tačiau vien tik rėmėjų lėšų šventiniam miesto papuošimui nepakanka. Miesto valdžia tikisi, kad verslininkai padės šventiškai išpuošti Kauną.

Už 35 tūkstančius litų ketinama atvežti ir pastatyti dvi pagrindines miesto egles Rotušės ir Vienybės aikštėse. Egles miestui, kaip ir kasmet, dovanoja žmonės. Kauno miesto savivaldybė turės pasirūpinti eglių nupjovimu ir atvežimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių