Miestas palydėjo aktorių į paskutinę kelionę

Antradienį po sunkios ligos miręs kino ir teatro aktorius Algimantas Masiulis ketvirtadienį buvo pašarvotas Kauno valstybinio dramos teatro Didžiojoje scenoje.

Šiandien (penktadienį) aktorius buvo palaidotas Petrašiūnų kapinėse. Garsenybės talento gerbėjai plūdo iš įvairių Kauno vietų, rajonų, taip pat buvo nemažai svečių ir iš kitų didmiesčių bei miestelių. Karsto nešimo ceremonijoje dalyvavo ir meras Andrius Kupčinskas bei kultūros ministras Jonas Jučas. Su aktoriumi atvyko atsisveikinti ir Vilniaus, Panevėžio bei Klaipėdos teatralai. Visi norėjo atiduoti paskutinę pagarbą A.Masiuliui.

Karstas buvo iškilmingai išneštas pagal garsius žmonių plojimus. Gerbėjai portalui sakė, kad šią garsenybę visada prisimins kaip iškilią asmenybę. Daugelis jų neslėpė ašarų. Į paskutinę kelionę aktorių palydėjo ir jo artimieji.

A.Masiulio biografija

A.Masiulis gimė 1931 metais birželio 10 dieną Surdegyje, Anykščių rajone. 1948-1951 metais mokėsi Panevėžio dramos teatro studijoje, kurio vadovas buvo garsus teatro režisierius, aktorius, Panevėžio dramos teatro įkūrėjas Juozas Miltinis.

1948-1976 metais A.Masiulis vaidino Panevėžio dramos teatre, o nuo 1978 metų tapo Kauno valstybino dramos teatro aktorius. 2001 metais išleido knygą „Tema: visada yra galimybė".

Daug kartų aktorius premijuotas už Lietuvos teatro geriausią sezono vyro ir už kino vaidmenis. 1996 metais jis apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių