Miestas nusilenkė Visatos gražuolėms

Grožio konkurso "Mrs Universe 2010" dalyvėms penktadienį Kaune patiestas raudonas kilimas – jas priėmė miesto vadovai, laimino kunigai, Senamiestyje paskui damų autobusą bėgiojo vaikai.

Gražuolės – iš arti

Vidurdienį į Kauną atvykusių konkurso "Mrs Universe 2010" dalyvių marių prieplaukoje jau laukė specialiai joms užsakyto laivo "Nemunas" kapitonai. Vienas iš jų – Robertas Mažukna – truputėlį jaudinosi, mat dar nė karto nebuvo matęs iš arti kelių dešimčių gražiausių pasaulio moterų.

"Šiame laive tituluotų gražuolių dar nebuvo, įdomu pamatyti", - šypsojosi vyriškis. Daugiau kaip valandą po marias moteris plukdęs jo kolega Vidmantas Keršyla taip pat neslėpė jaudulio. Paklaustas, kuri gražuolė, jo manymu, verta karūnos, jūrininkas nedvejodamas atsakė, kad tai – lietuvė.

"Gražios visos moterys, bet net nesinori į kitas žiūrėti, kai turime tokių gražių savo šalyje", - kalbėjo V.Keršyla.

Klausimų neturėjo

Konkurse dalyvaujančias ponias viešnagės metu Kaune lydėjusi gidė Dalia Leonavičienė taip pat pirmąkart vedė ekskursiją grožio konkurso dalyvėms.

"Paprastai turistai daug klausinėja apie Pažaislio vienuolyną, Meilės įlanką, jachtklubą, o šios merginos mieliau dairėsi ir prašė nufotografuoti. Susidariau įspūdį, kad kai kurios turi ne tik išorinio, bet ir vidinio grožio", - kalbėjo D.Leonavičienė. Ją stebino kai kurių moterų gebėjimas išsaugoti grožį brandesniame amžiuje, pagimdžius po kelis vaikus. "Jos visos atrodo labai jaunos", - žavėjosi D.Leonavičienė.

Moteris priėmęs Vytauto Didžiojo bažnyčios rektorius, kunigas Kęstutis Rugevičius visas dalyves palaimino, palinkėjo joms ir jų šeimoms sėkmės. Venesuelietei pasiūlius sukalbėti bendrą maldą, kunigas paprašė visoms sustoti ratu, susikibti rankomis ir sukalbėti maldelę.

Prieš smurtą ir prievartą

Viena iš šio konkurso organizatorių Marija Nijolė Stačiokienė tikino, kad šio konkurso esmė – ne tik grožis, bet ir moralinės vertybės.

"Siekiame suvienyti išsilavinusias, viskuo besidominčias, kūrybingas, gebančias derinti karjerą, šeimą ir visuomeninį gyvenimą moteris", - sakė M.N.Stačiokienė.

Esminis projekto šūkis – pasaulio moterys prieš smurtą ir prekybą žmonėmis. Kiekviena dalyvė į konkursą atvyko surinkusi informacijos apie situaciją savojoje šalyje. Planuojama surengti diskusiją apie šias aktualias visame pasaulyje problemas ir nubrėžti tolimesnės veiklos gaires.

Maltos salos atstovė Amanda Grima pasakojo, kad jos šalyje šios problemos nėra itin aktualios, nes esą didžioji dalis gyventojų – 98 proc. – yra praktikuojantys katalikai, gyvenantys pagal Šventąjį Raštą.

"Labai daug dirba ir Vyriausybė, įvairios organizacijos, kad nesusidarytų palanki aplinka tokiems reiškiniams. Skurstančios šeimos gauna dideles išmokas, daugiavaikėms šeimos taikomos įvairios lengvatos", - kalbėjo A.Grima. 28-erių moteris amžiną meilę vyrui prisiekė prieš trejus metus. Šiuo metu jiedu rūpinasi verslo reikalais, o kitąmet tikisi susilaukti pirmagimio.

Baltijos pakrantę atstovaujanti Renata Voitechovskaja, dainininko Deivio žmona, įsitikinusi, kad dalyvaudama grožio konkursuose sukaupia vertingos patirties.
"Susipažįstu su daugybe moterų iš įvairiausių šalių. Nuvažiavusi į bet kurią pasaulio šalį galiu paskambinti ir su kažkuo susitikti išgerti kavos", - apie ryšius kalbėjo R.Voitechovskaja. Ji džiaugiasi, kad konkursui pasirengti pavyko tinkamai – per nėštumą priaugti 20 kilogramų per tris savaites ištirpo.

Žavėjo ramybė ir žaluma

Iš laivo stebėdamos pakrantes ir vaikštinėdamos po Senamiestį, gražuolės atkreipė dėmesį, kad Kaunas – žalias miestas.

"Džiaugiuosi, kad suorganizavo kelionę laivų, nes labai mėgstu vandenį. Jeigu galėtume apsirengti bikinius ir paplaukioti, būtų dar geriau", - pasiūlė Nyderlandų gražiausia ponia Elvira Figaroa. Šiame konkurse ji dalyvauja turėdama konkretų tikslą: gavusi titulą pasiekti aukščiausių pareigūnų kabinetus ir priversti juos spręsti visuomenei aktualias problemas.

Iš Rusijos Tatarstano Respublikos atvykusi Madina Sabirzhan lietuviams jaučia simpatiją, tačiau į mūsų šalį atvyko pirmąkart.

"Kazano mieste, iš kurio esu kilusi, labai populiarus futbolas, o ten vienu iš trenerių dirba lietuvis. Jis labai mielas žmogus. Dabar pamačiau, kad visi lietuviai labai šilti ir draugiški", - kalbėjo M.Sabirzhan.

Baltarusijos atstovė Vasilina Kalugina Kaune pasijuto tarsi namuose. Ji jau penkerius metus kas vasarą atostogauja Palangoje.

"Čia viskas labai panašu kaip ir pas mus: kraštovaizdis, svetingumas, pastatai. Man čia patinka", - kalbėjo V.Kalugina.


Šiame straipsnyje: gražuolės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių