M.Gelažnikas nuteistas dėl pasisakymų apie „Frankenšteiną“

Vakarėlių liūtu tituluojamas verslininkas Marius Gelažnikas, pasisakydamas apie Vilniaus gydytoją Kęstutį Blizniką, jį įžeidė ir padarė Baudžiamajame kodekse numatytą nusikalstamą veiką, rašo delfi.lt.

Taip antradienį nusprendė Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, M. Gelažniką pripažinęs kaltu dėl mediko įžeidimo. Tiesa, neseniai į klastočių skandalą patekęs verslininkas griežtos bausmės išvengė.

Baudžiamąją bylą privataus kaltinimo tvarka išnagrinėjęs teisėjas Mindaugas Striaukas paskelbė, kad M. Gelažniko vieši pasisakymai apie jį operavusį Vilniaus greitosios pagalbos ligoninės traumatologą K. Blizniką yra įžeidžiantys ir už tai jam skyrė 30 MGL dydžio (3,9 tūkst. Lt) baudą, kurią jis į valstybės biudžetą privalės sumokėti per du mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisįjimo.

Teismas nusprendė tik iš dalies patenkinti K. Blizniko ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo ir vietoj prašytų 100 tūkst. Lt jam priteisė tik 2 tūkst. Lt. Be to, teisėjas nusprendė M. Gelažniką išteisinti dėl K. Blizniko šmeižto – esą jo veiksmuose nenustatyta tiesioginė tyčia.


Šiame straipsnyje: Marius Gelažnikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Pamąstymui: asmuo žodžiu įžeidęs kitą asmenį gauna 6000 litų išlaidų. Pareigūnas, perėjoje automobiliu nutrenkęs asmenį atsiperka 500 litų

ane

ane portretas
demokratija

Pirmiems dviem

Pirmiems dviem portretas
Atribokite-vienu atveju yra tyčia (įžeidimas ), o kitu tyčios nėra (pareigūno padaryta avarija). Netyčinis veikimas skiriasi nuo tyčinio, ar ne. ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių