Metalo laužo supirktuvėse – telefono ryšio kabeliai

Pastaruoju metu žymiai padaugėjo telekomunikacijos tinklų kabelių vagysčių. Taip pat gauta duomenų, kad kabelius, pažeidžiant įstatymus, superka metalo laužo supirktuvės. Tokią tendenciją teigia pastebėjusi Kauno policija.

Vasario 12-14 dienomis Kauno policijos pareigūnai kartu su bendrovės „TEO LT“ darbuotojais netikėtai patikrino Kauno mieste ir apskrityje įsikūrusias spalvotojo metalo laužo supirkimo aikšteles. Per reidą dviejose aikštelėse, perkraunant supirktą ir sandėliuojamą vario metalo laužą, rasta apie 374 kg (vienoje – apie 16 kg, kitoje – apie 358 kg) galimai telefoninio ryšio išdeginto kabelio gyslų.

Pagal galiojančią tvarką juos supirkti leidžiama tik iš juridinių asmenų, kurių ūkinėje veikloje yra šie daiktai ir jeigu jie pateikia dokumentus, įrodančius, kad minėti daiktai jiems priklauso.

Nustačius, kad rastas metalo laužas supirktas pažeidžiant tvarką, atsakingiems asmenims gresia 2-5 tūkst. litų bauda su netauriųjų metalų laužo ir atliekų konfiskavimu ar be konfiskavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
turi tikrinti metalo sopirktuves.tada jie bijos primt vogtu daiktu.mato jie ka priima.mato kad laidai vogti kodel prima.bijos neprims

As

As portretas
Jie kai tuos kabelius degina, smarve siaubinga po visa rajona eina. Kiek dar nelegaliu supirktuviu ir visokiu autolauzynu nelegaliu yra. Kodel tu netikrina? Rajonu igaliotiniai paprastai zino kas verciasi tais deginimais ir supirkinejimais garaziukuose.

laidai

laidai portretas
gana daznai deginami prie nemuno ,ties Lampedziais,tik kitoje Nemuno puseje,tai daroma i vakara kad nesimatytu dumai
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių