Merui tenka spręsti ir šeiminius ginčus

Visi Kauno miesto savivaldybės vadovai nuolat priima gyventojus, tačiau daugiausia jų registruojasi į priėmimą pas merą.

Kauniečiai į merą kreipiasi dėl įvairių klausimų, tačiau dauguma jų susiję su būstu. Miestiečiai prašo padėti suteikiant socialinį būstą, jį pakeisti, pripažinti netinkamu gyventi ir t.t.

Šį antradienį į priėmimą pas Andrių Kupčinską buvo užsiregistravę 18 gyventojų. Vieniems buvo patarta, kaip įforminti dokumentus dėl namo šildymo ir administratoriaus skyrimo, kitiems pratęstas terminas gyventi turimame bute, dar kitiems pažadėta, kad vietoje bus išsiaiškinta, kodėl statybininkai per ilgai remontuoja stogą. Dar vieną pilietį teko raminti, kad nepatogumai dėl eismo baigsis, kai po remonto bus atidarytas Vilijampolės tiltas.

Riešutų gatvės gyventojai pasiskundė, kad rengiant detalųjį planą nebuvo nepasidomėta situacija vietoje, todėl dešimtojo namo gyventojai liko be įvažos prie jų namo. Gyventojai prie namo negali privažiuoti ne tik patys, bet to negali padaryti ir ugniagesių bei greitosios pagalbos automobiliai. Meras įpareigojo Urbanistikos skyriaus vedėją Nerijų Valatkevičių apsilankyti vietoje ir rasti sprendimą.

Kitas kaunietis skundėsi, kad po skyrybų su žmona neteko būsto, nes žmona „nupirko" teisėjus, advokatus ir jis dabar gyvena gatvėje. Meras pasiūlė kreiptis į teismą, tačiau interesantas  aiškino, kad bylinėtis jam nusibodo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių