Merginą sumušęs čempionas R. Morkevičius: man labai gėda

Didelė gėda ir kaltė. Taip dabar jaučiasi daugkartinis Tailando bokso, bušido turnyrų nugalėtojas ir pasaulio čempionas Remigijus Morkevičius, kuris įtariamas praėjusį penktadienį Kaune sumušęs merginą.

„Už savo poelgį atsakysiu, neginu ir neginsiu savęs, nesakau, kad neretai taip elgiasi kiti, kad tai buvau ne aš, –duodamas išskirtinį interviu portalui kaunodiena.lt iš susijaudinimo cigaretę prisidegęs R. Morkevičius, kuris paprastai nerūko. Kartais jis nutraukdavo pokalbį ir telefonu mylimosios pasiteiraudavo, kaip jaučiasi sirguliuojantis jų keturių mėnesių sūnus.

– Vyrui, juolab sportininkui, smogus moteriai turbūt neįmanoma rasti pateisinimų.

– Man pačiam baisu, kad taip pasielgiau. Tą vakarą šventėme draugo gimtadienį. Nuotaika ir kompanija buvo puiki. Beveik nevartoju alkoholio, tačiau išgėriau du bokalus alaus (Remigijui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – red. past.).

Kas mane pažįsta žino, jog esu linksmų plaučių, nuoširdus žmogus. Esu lyg spragtukas, mano mažame kūne kunkuliuoja didelė energija. Bet man nebūna agresijos proveržių, juolab prieš merginas. Ir niekada gyvenime nebuvau smogęs moteriai!

– Tačiau griebei nepažįstamai merginai už užpakalio, po to – smogei.

– Puikios nuotaikos išėjau iš kavinės, pamačiau simpatišką merginą ir, kaip kvailys, norėjau ją „pakibinti“, pasimaivyti. Suprantu, kad jai nėra skirtumo – tai padariau tyčia ar ne. Tačiau neturėjau jokios priežasties parodyti agresiją ar sužaloti šią merginą. Ji nieko blogo nepadarė. Tik kvailai maivydamasis, kaip kapueiroje (brazilų kovos ir šokio menas – red. past.), norėjau perkelti koją per jos galvą.

Esu atidavęs daug metų profesionaliam sportui, lavinu kūno lankstumą, koordinaciją, kvėpavimą, mąstymą. Kas mane matydavo klubuose, žino, kaip siausdavau, šokdamas kapueirą, „breikdansą“, sambą. Galvojau, kad tobulai esu įvaldęs savo kūną. Tačiau norėdamas kvailai pasipuikuoti prieš merginą, pasielgiau gėdingai ir jai pataikiau koja.

– Ir pabėgai iš įvykio vietos.

– Save kaltinu ir dėl gėdingo smūgio, ir dėl kvailo bėgimo, ir dėl to, kad nelikau jai padėti. Dėl to labai gėda. Išvydęs, kai maivydamasis pataikiau koja, išgirdęs kitos merginos klyksmą, buvau šokiruotas, apėmė baimė ir ėmiau bėgti. Jau bėgdamas save kaltinau – „Ką aš padariau?!“ Nubėgęs iki centro (incidentas įvyko Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje, – red. past.) ir bandydamas apsiraminti, nepuoliau slapstytis, bet grįžau atgal iki draugų pasiteirauti, kokia merginos būklė. Senamiestyje mane ir sulaikė policijos pareigūnai.

– Bet sulaikomas pasipriešinai, todėl pareigūnai buvo priversti naudoti elektrošoką.

– Ne. Tik kai uždėjo antrankius pasimuisčiau, nes jie buvo pernelyg stipriai užveržti.

Prisiimu kaltę, nenoriu teisintis, nes tai nieko nepakeis. Puikiai suprantu, kaip dabar ji jaučiasi. Nuoširdžiai atsiprašau tos merginos, jos tėvų, artimųjų, visų žmonių, kurie mane pažįsta. Esu už tai pasirengęs atsakyti. Sau neatleidau ir niekada to neatleisiu.


Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ryšių su visuomene poskyrio viršininkė Simona Banėnienė teigė, kad Centro policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl R. Morkevičiaus pasipriešinimo policijos pareigūnams, taip pat dėl merginos sužalojimo aplinkybių. Tyrėjai medikų išvadų kol kas nėra gavę.

Asmuo, kuris panaudamas ar grasindamas panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Nukentėjusios 20-metės artimieji su skriaudiku taikytis nežada. Už merginos sužalojimą, jei tai buvo nesunkus sveikatos sutrikdymas, buvusiam sportininkui gali grėsti iki trejų metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
zinoma jis pasielge blogai, bet kaip zmogaus jo tikrai gaila, nes matosi zmogelis supranta kad pasielge nedovanotinai...

cv

cv portretas
Susimokesi bachuriuk

geda

geda portretas
Dab ar velu gailetis. Uz kvailystes teks atsakyti. Erelis. Tik gaila merginos.
VISI KOMENTARAI 147

Galerijos

Daugiau straipsnių