Mergaitė dėkoja už jos katinui suteiktą pagalbą

Gyvūnų globėjų asociacijos veterinarai sužeistam katinui Murkliui atliko pirmąją operaciją. Virtualioje erdvėje paskelbus pagalbos prašymą, atsiliepė dausybė žmonių.

Kol kas katiną vis dar slaugo operavęs chirurgas Vidmantas Kairevičius. Jis spėja, kad gali prireikti dar vienos operacijos galūnės raiščiams atstatyti.

Prieš kelias dienas į redakciją kreipėsi moteris, kuri pasakojo gatvėje sutikusi nuoširdžiai verkiančią kukliai apsirengusią mergaitę. Ji guodėsi, kad jos kačiukui reikalinga operacija, o mama neturi pinigų.

„Labai suspaudė širdį, kai ji ašarojo kramtydama plaukų segtuką ir pasakojo, kad jos kačiukas geras ir ne taip kaip kiti, nelipa ant stalo...“, - pasakojo skaitytoja.

Birželio 14 dienos vakarą į Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybą „Nuaras“ atėjo dvylikametė mergaitė, nešina sužalotu apie 9 mėnesių katinėliu. Verkdama mergaitė guodėsi, kad jos šeima neturinti lėšų gyvūno gydymui, tėvai išsiskyrę, o mama išvyksta padirbėti į užsienį.

Šioje šeimoje auga trys vaikai. Laiko du šunelius ir du katinėlius. Dvylikametė Deimantė su mama Valentina vakar buvo atėjusios aplankyti Murklio ir atsinešė kitą katinėlį suženklinti, užregistruoti ir paskiepyti. Gyvūnų globėjų asociacija tai padarė nemokamai.

Murkliui buvo atlikta rentgeno nuotrauka. Nustatyta, kad katinėliui per sąnarį išnirusi priekinė koja. Kadangi procesas užleistas (mat trauma patirta prieš kelias dienas), tad paprastai sąnario nebeįmanoma atstatyti ir jau būtina operacija, kuri kainuoja maždaug 200–300 litų, o kur dar medikamentai ir netrumpas pooperacinis gydymas.

Geri žmonės neliko abejingi mergaitės prašymui. Murkliukas dar tris savaites turės būti su įtvaru, jam reikės ilgos reabilitacijos. Labai dėkojame visiems, aukojantiems nors ir po kelis litus Murklio vaistams, maistui ir kitiems būtiniems dalykams. Gera, kad yra tiek daug neabejingų žmonių.

Prisidėti prie Murklio gydymo galite paaukoję pinigų į šią sąskaitą:

GYVŪNŲ GLOBĖJŲ ASOCIACIJA

Įmonės kodas: 135468522

Ūkio banko Kauno skyrius.

Banko kodas – 70117

Atsiskaitomoji sąskaita – LT93 7011 7000 0170 0937

Nepamirškite nurodyti, kad šie pinigai Murklio gydymui.


Šiame straipsnyje: katinasmurklys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių