Meras siūlo valdininkams sėsti ant dviračių

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, mėgstantis važinėti dviračiu, siūlo šia transporto priemone susidomėti ir savivaldybės valdininkams.

SEB bankas Vilniuje įsigijo kelis dviračius, kad banko specialistai galėtų susisiekti su skirtingose Gedimino prospekto vietose veikiančiais skyriais.

Šia idėja labai susidomėjo ir Kauno meras. Kauno miesto savivaldybės skyriai yra išsibarstę po skirtingas miesto vietas, todėl savivaldybės darbuotojai sugaišta nemažai laiko keliaudami iš vienos vietos į kitą. Važiuojant automobiliu iškyla parkavimo problema.

A. Kupčinskas siūlo sukurti mini dviračių infrastruktūrą. Anot jo būtų galima nupirkti po kelis dviračius skyriams. Jais galėtų naudotis kiekvienas skyriaus darbuotojas. Vienas asmuo būtų atsakingas už dviračių paėmimą ir grąžinimą. „Pasiimi, pasirašai, grįžęs priduodi, tai užfiksuojama ir viskas. Sistemos įdiegimas daug nekainuotų: reikėtų po kelis dviračius skyriams ir mini laikymo", - sako meras.

Anot jo, nauda būtų akivaizdi. Savivaldybės valdininkai rodytų gerą pavyzdį kauniečiais ir taip paskatintų dažniau naudotis dviračiais mieste. Važinėjant dviračiais, sumažėtų transporto išlaidos, nes kelių kilometrų kelionės automobiliu mieste kaštai yra labai dideli.

A. Kupčinskas įžvelgia ir galimas problemas. Jo manymu, reikėtų kokios nors skatinimo sistemos, kad valdininkai labiau norėtų naudotis dviratėmis transporto priemonėmis. Ilgapirščiai gundysis nugvelbti valdininkų dviračius, taigi aktuali šių transporto priemonių apsaugos problema. Kaip vieną iš galimų problemų meras įvardija prastą susisiekimo infrastruktūrą. Kaip žinia, dviračių takų Kaune nėra daug.

Meras siūlo apsvarstyti šią idėją, ją patobulinti, paskaičiuoti galimas išlaidas.

„Klaipėdos“ nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių